Nachos populiarumas tik auga, ir ne veltui – tai paprastas ir universalus būdas pamaitinti minią. Nesvarbu, ar planuojate vakarėlį su draugais, ar jaukų vakarą prie televizoriaus, nachos yra populiarus pasirinkimas.
Jei planuojate gaminti didesnei kompanijai, siūlau daryti dvigubą skardą: vieną pusę skirti vaikams, kitą – suaugusiems. Vaikai, kaip žinia, mėgsta paprastumą, tad jiems – tik mėsa, kukurūzai ir sūris (galite įdėti mocarelos). O suaugusieji galės mėgautis įvairesniais skoniais – jalapenais, chorizo, keptomis saldžiomis bulvėmis ir feta.
Nachos esmė – tai kukurūzų traškučiai. Aš renkuosi Santa Maria, nes jų traškučių pasirinkimas platus – apvalūs, trikampiai ir skonis su druska yra neutralus pagrindas, kuris leidžia susikurti nachos pagal save.

Jei norite dar labiau palengvinti vakarėlio organizavimą, mėsą galite pasiruošti iš anksto. Aš mėgstu jautieną su Santa Maria Chilli & Lime prieskoniais, bet tiks ir Taco prieskoniai. Su paruoštu mėsos troškiniu nachos surinkimas tampa greitas ir be streso.
Skanaus ir laimingų Naujųjų metų! 🥂
Pasiruoškite mėsos įdarą: Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite maltą jautieną su pasirinktais prieskoniais (Santa Maria Chilli & Lime arba Taco). Įmaišykite juodąsias pupeles ir papriką.
Didelėje skardoje paskleiskite kukurūzinius traškučius.
Vaikų pusė: Dėkite mėsos, kukurūzų, mocarelos.
Suaugusių pusė: Dėkite mėsos, jalapenų, keptų paprikų, saldžių bulvių, kukurūzų, chorizo ir trupintą fetą.
Pabarstykite visą skardą gausiai fermentiniu sūriu ir feta, kad viskas skaniai susilydytų.
Kepkite 10 minučių 190 °C temperatūroje, kol sūris išsilydys.
Patiekite: Išimkite iš orkaitės, padėkite ant stalo ir mėgaukitės!
Tikrai nepamirškite greta ir gvakamolės. Bus ir gaiviau, ir dar smagiau.
Gvakamolės receptas:
Avokadus sutrinkite šakute, įmaišykite citrinos sultis, druską ir smulkintą kalendrą. Patiekite šalia nachos ir mėgaukitės skonių deriniu!
Labai ačiū Beata,visada jus seku,tik dabar išdrįsau parašyti. Jūs nuostabi🥰. Gražių,skanių ir įdomių Naujųjų 2025 metų⛄🎉🎄