Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine
Komentarų: 8
Vasario 10. 2016
Recepto iliustracija

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Savojinį kopūstą smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais arba supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais. Šoninę susmulkiname ir suberiame į įkaitintą keptuvę, paskrudiname.

  2. Į keptuvę su šonine įmetame sviesto, suberiame morkas ir supjaustytą kopūstą. Patroškiname apie 10 minučių.

  3. Supilame grietinėlę, suberiame žirnelius ir dar viską pašildome.

Komentarai
  • Egle is Berlyno

    mano skoniui zirneliai "neprieko". As dazniausiai maisau kopustus: paprastus baltaguzius su savojiniais. Tik paprastuosiuis reikia ilgiau troskinti, savojinius deti veliau. Galima ir be mesytes, idekit darzoviu sultinio.

  • zivile

    Savojini kopusta kaune galite rasti IKI parduotuveje :) vakar kaip tik pirkau :)

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą