Spurgos-pyragėliai – churros
Komentarų: 36
Gegužės 02. 2014
Recepto iliustracija

Tai klasikinių prancūziškų spurgų receptas, kuris nesunkiai galėtų vadintis ir Pietų Amerikos paveldu. Iš tokios plikytos tešlos kepamos ir prancūziškosios beignets, ir meksikietiškosios churros. Spurga yra universalus dalykas ir visam pasaulyje rasite vienokią ar kitokią jos atmainą. Pavyzdžiui, kiekviename Portugalijos turguje būtinai išvysite nors vieną spurgų pardavėją su katilu aliejaus, kibiru tešlos ir dar vienu kibiru cinamoninio cukraus.

Privalau jus perspėti, kad šios spurgos yra nuostabiai skanios, minkštos, išsipūtusios – joms neprilygsta niekas, todėl skanėsto iškart neliks ant stalo.

Porcijos ikona
Porcijos
10 asm.
Ingredientai
Spurgų tešlai:
Spurgoms gardinti:
Gaminimas
  1. Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.

  2. Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.

  3. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.

  4. Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.

  5. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.

  6. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu.

  7. Į puodą supilame aliejų ir pradedame kaitinti. Aliejus turi būti karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas pradeda burbuliuoti ir paruduoja jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus tinkamas.

  8. Į įkaitusį aliejų konditeriniu švirkštu spaudžiame juosteles ar burbuliukus. Spurgos iškepa greitai, tai suprasite pagal jų spalvą.

  9. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.

  10. Spurgas pavoliokite cinamoniniame cukruje ar ragaukite pamirkę ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.

Patarimas

Jei nenorite virti aliejuje, iš šios tešlos kepkite plikytus pyragaičius: šaukšteliu dėkite mažus kauburėlius ant kepimo skardos, apibarstykite cinamoniniu cukrumi ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol jie pasipūs ir švelniai paruduos.

Daugiau receptų su:
Ispaniški patiekalai Spurgos
Komentarai
  • Sigita

    Ispaniškų neteko ragauti. Bet Prancūziškos visiškai ne tokios... Prancūzijoje jos tokios kietos tešlos, truputį net guminės. O pagal šį receptą man gavosi labai lengvos, trapios. Gal kažką ne taip padariau.

  • Spurga

    Sveiki! Gal kas galėtų pasidalinti, kiek spurgų išėjo iš tokio kiekio tešlos?

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą