Vafliai
Komentarų: 180
Vasario 22. 2009
Recepto iliustracija

Kas neturi vaflinės, iš šios tešlos gaunasi labai skanūs blynai. Žiema žiema, bėk iš kiemo…

Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi beveik iki baltumo.

  2. Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.

  3. Ten pat dėti ir truputį paplakti grietinę, pieną.

  4. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.

  5. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį palaisvinti – paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk ir blynai/vafliai nebus tokie purūs ir lengvi, kokie turėtų būti…

Komentarai
  • Agne

    Jaud daug metu visa seima gaminam, labai patinka <3

  • Aurora

    Labai skanūs vafliai ir jų tikrai nevuvo permažai nes mes su draugėm juos valgėm ir labai pasiskaninome. 😋

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą