Kas neturi vaflinės, iš šios tešlos gaunasi labai skanūs blynai. Žiema žiema, bėk iš kiemo…
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi beveik iki baltumo.
Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.
Ten pat dėti ir truputį paplakti grietinę, pieną.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį palaisvinti – paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk ir blynai/vafliai nebus tokie purūs ir lengvi, kokie turėtų būti…
Jaud daug metu visa seima gaminam, labai patinka <3
Labai skanūs vafliai ir jų tikrai nevuvo permažai nes mes su draugėm juos valgėm ir labai pasiskaninome. 😋