Varškę su kiaušiniais išsukame elektriniu plakikliu. Turi pasidaryti vientisa masė, tad jei jūsų elektrinis plakiklis geras, tai padarysite be jokių problemų, aš naudojuosi Electrolux, žinote toks agregatas, kur yra indelis nedidelis, ir su peiliais kurie sukasi, kai ant viršaus uždedate taip vadinamą blenderį, man jis labai praverčia daug kur, ir riešutam smulkinti ir varškei sumalti suplakti, ir sviestui su miltais sutrupinti.
Beriame kokosų drožles, pamaišome.
Gautą masę pilame į formą (išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu), ant viršaus dedame šaldytas vyšnias.
Pašauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 45 min.
Vietoj kokosų drožlių galite drąsiai naudoti maltus migdolus.
Labai greita, paprasta ir skanu! Tikrai kepsiu dar ne kartą!
Kas gyvenate uzsienyje ir norite tos tikros lietuviskos varskes, tai as ja pasiruosiu taip:
Uzvirinu 1 Litra pieno, kai pradeda kilti patraukiu nuo ugnies ir supilu 500g naturalaus jogurto, bemaisant tuoj ir varske susitraukia. Net Lietuvoje mama nebeperka, o pati siuo budu gaminasi.