Varškės blynai su špinatais ir pesto padažu
Reikės:
Gaminimas
Špinatus nuplauname ir perliejame karštu vandeniu.
Varškę krėskite į dubenį, ten pat įmuškite kiaušinius, krėskite pesto, išmaišykite.
Pasūdykite ir įmaišykite kukurūzų kruopas ir miltus.
Atvėsusius špinatus nugręžkite. Jei dar neatvėsę – prieš tai perliekite šaltu vandeniu. Įmaišykite į varškės masę.
Na o kaip kepti blynus, tai jau tikrai mokat: keptuvę gerai įkaitinate, truputį aliejaus ir šaukštas po šaukšto.
analogiska situacija, suku galva del varskes nes per vasaros darbus nebera laiko skirti derama demesi varskei, bet nerandu kuo butu galima pakeisti pesto. Turiu svieziu baziliko lapu ir anakardzio riesutu?
analogiska situacija, suku galva del varskes nes per vasaros darbus nebera laiko skirti derama demesi varskei, bet nerandu kuo butu galima pakeisti pesto. Turiu svieziu baziliko lapu ir anakardzio riesutu?
O labai keičiasi skoni jei naudočiau paprastus kvietinius miltus? 🙂
Sveiki, Beata,
O kuo pakeisti varske gyvenant ne Lietuvoje, o sakykime Londone. Tikrai negaliu sugalvoti nes esu visai nekokia kepja.
Aciu!
As ne Beata, bet varske daznai keiciu cottage cheese 🙂 Leeds gyvenu, tai ne visada varskes gaunu..
Cottage cheese siek tiek didesni gabaliukai ir gal truputi suresnis, bet kai sutrini tai labai geras pakaitalas.
As ne Beata, bet varske daznai keiciu cottage cheese 🙂 Leeds gyvenu, tai ne visada varskes gaunu..
Cottage cheese siek tiek didesni gabaliukai ir gal truputi suresnis, bet kai sutrini tai labai geras pakaitalas.
Varske galima ir patiems pasigamint, i uzvirusi piena iberiant kelis grudelius citrinos rugsties
O kuo būtų galima pakeisti špinatus? Špinatų neturiu ir nežinau kokio jie skonio.
Ačiū.
Be galo skanu 🙂
O aš jau norėjau rašyti, kas čia per rėčio špinatai…. 😉 užkoduotai čia taip ;))) skanu turėtų būti. reikia įsiminti
Super ! Ačiū labai ir man ir sūnui patiko 🙂
Sugundė blynų paveikslėlis, gaminau su namine varške, tačiau blynų nepriminė nė iš tolo. Įdėjus į įkaitintą keptuvę, masė pradėjo lydytis (kaip būna, kai kepi baltą varškės sūrį). Ar nepavyko todėl, kad naudojau naminę varškę? Gal įmanoma pataisyti situaciją, nes visą dubenį užsimaišiau 🙂
Truputį improvizavau, nes trūko produktų, bet gavosi visai neprastai:). Neturėjau padažo, tad skonį suteikiau su nedideliu gabalėliu mėlynojo pelėsio sūrio, skiltele česnako, džiovintu baziliku. Kukurūzų kruopas ir miltus pakeičiau paprastais miltais ir manų kruopomis. Pateikiau su agurkais ir morkomis, tarkuotais šiaudeliais ir užpiltais laimo sultimis. Plius siūlyčiau sutaupyti kalorijų kepant orkaitėje, o ne riebaluose – skonis labai nenukentės. Ačiū už idėją:)