Spausdinti

Keksiukai su agrastais

0
komentarai
9
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
35 min.

Keksiukams:

200 g agrastų
200 g cukraus
200 g miltų
2 kiaušinių
90 g sviesto
150 ml kefyro
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Trupinukams:

30 g sviesto
šaukšto miltų
šaukšto cukraus
šaukštelio cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi, tuomet pilame išlydytą (atvėsintą) sviestą, išplakame ir supilame kefyrą.

2

Įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3

Pasiruošiame agrastus – nuvalome „uodegėles“ ir perpjauname pusiau.

Reklama
41011
4

Pasiruošiame trupinukus. Sviestą (kambario temperatūros, bet dar pakankamai tvirtą) dedame į dubenėlį, suberiame miltus, cukrų ir cinamoną. Greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti, pirščiukais suformuojame trupinukus.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.

5

Keksiukų formą išklojame sijonėliais, įpilame tešlos (vos vos daugiau nei pusę formelės), į kiekvieną įdedame po 4–5 perpjautus agrastus, viršų gausiai pabarstome trupinukais.

6

Pašauname keksiukus į orkaitę ir kepame 30–35 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ar galima kefyra pakeisti kuo nors kitu? Nes esu alergiska kefyrui, jogurtui, o keksiukus labai megstu.

  2. Sveiki! Darau keksiukus jau kelintą kartą. Gaunasi labai skanūs, bet kažkodėl tuščiaviduriai. Gal galit pasakyt kodėl ir kaip to išvengti?

  3. O kaip del saldytu agrastu? Ar skonis bus toks pat ir ar reikia jiems papildomo paruosimo?

Rašyti komentarą