Keksiukai su agrastais
Keksiukams:
Trupinukams:
Gaminimas
Kiaušinius išplakame su cukrumi, tuomet pilame išlydytą (atvėsintą) sviestą, išplakame ir supilame kefyrą.
Įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Pasiruošiame agrastus – nuvalome „uodegėles“ ir perpjauname pusiau.
Pasiruošiame trupinukus. Sviestą (kambario temperatūros, bet dar pakankamai tvirtą) dedame į dubenėlį, suberiame miltus, cukrų ir cinamoną. Greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti, pirščiukais suformuojame trupinukus.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Keksiukų formą išklojame sijonėliais, įpilame tešlos (vos vos daugiau nei pusę formelės), į kiekvieną įdedame po 4–5 perpjautus agrastus, viršų gausiai pabarstome trupinukais.
Pašauname keksiukus į orkaitę ir kepame 30–35 minutes.
Ar galima kefyra pakeisti kuo nors kitu? Nes esu alergiska kefyrui, jogurtui, o keksiukus labai megstu.
Sveiki ar galima agrastus pakeisti kitomis uogomis?
ar galima vietoj agrastu ideti pvz serbentu uogienes?
Sveiki! Darau keksiukus jau kelintą kartą. Gaunasi labai skanūs, bet kažkodėl tuščiaviduriai. Gal galit pasakyt kodėl ir kaip to išvengti?
O kaip del saldytu agrastu? Ar skonis bus toks pat ir ar reikia jiems papildomo paruosimo?