Spausdinti

O pabaigai, trumpas nusidavimas iš gyvenimo apie vištas.
Aš savo vaiką vadinu višta (jei ne zuikiu). Mane mama taip vadino, tai ir aš savo dukrą taip vadinu, sakau: oi ,višta tu, višta, vištyte tu mano…
Paimu aš Izabelę nešti laiptais žemyn, sakau: oi, višta tu mano…
– Aš ne višta, aš – gražuolė…Tai už gražuoles vištas!!!

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis ir romu

0
komentarai
30
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

0,5 kg vištienos kepenėlių
300 g rūkytos šoninės
150-200 g sviesto
1 svogūno
2 lauro lapų
čiobrelio kuokštelio
pipirų
druskos
muskato riešuto
50 ml romo
100 ml vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

 Šoninę supjaustome ir pačirškiname keptuvėje.

2

Šalia trenkiame susmulkintą  svogūną, kepiname, kol suminkštėja.

3

Įdedame sviesto gabalą, jam ištirpus, dedame kepenėles ir lėtai jas troškiname, kol iškeps.

Reklama
41011
4

Prie viso šito dalyko nepamirštame prieskonių.

5

Įpilame romo, leidžiame jam išgaruoti.

6

Viską sumetame į virtuvinį kombainą, kuris viską turi sumalti iki tirštos košės (kad paštetas būtų šiek tiek minkštesnis, galima įpilti truputį vandens).

7

Įdedame spanguolių ir gražiai jas įmaišome.

8

Galiausiai dedame paštetą į indelius, kokie tik patinka, ir į šaldytuvą, kad sustingtų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Baisu kaip aš pagadinau šitą gerą paštetą …..
    Ir vis todėl, kad neradau tų nelaimingų spanguolių prieš Naujus. Matyt per Kūčias visa Lietuva kisielių virė.
    Taigi, ėmė man ir susišvietė galvoj idėja, kad reikia įmesti į tą paštetą raudonų serbentų drebučių kokį šaukštą.
    Tas faktas, kad drebučiai yra labiau saldūs, o ne rūgštūs, man pro smegenis praplaukė neužkliuvęs. Ir įdėjau aš tų drebučių kokius 3 arbatinius šaukštelius su kaupeliu į iš recepte nurodyto kiekio produktų padarytą paštetą. Ir jis gavos saldus. Toks saldžiasūris. Neskanu visai.
    Žodžiu, paklausykit manęs ir nedėkit į paštetą uogienės. Bet jau daug nedėkit…

  2. Sveiki,
    norejau paklausti ar galima roma pakeisti kokiu kitu alkoholiniu gerimu?
    Ir koki kieki spanguoliu deti? Ar galima pakiesti ismirkitom dziovintom?
    Aciu

  3. Savaitgali noretusi pabandyti pasigaminti si ispudingai skambanti pasteta, tik va labai dvejoju del romo… esu labai nusistaciusi pries alkoholio vartojima maiste, ko gero saves gurmane nelabai galeciau pavadinti 🙂 Tad klausimas butu toks – ar labai nukentetu skonis, jei nepilciau svaigiuju gerimu? :))

  4. Labai skanus paštetas, vietoj romo dėjau brendžio ir spanguolių nepagailėjau, ačiū už gerą receptą 🙂

  5. Gaminu tokį paštetą, dedu lydytą sviestą, kuris labai pagerina aromatu, o viršų apibarstau sezamo sėklytėmis. Skanu.

  6. Sakykite prasau, o kiek laiko reikia troskinti kepeneles? na bent mazdaug, nes darysiu pirma karta, norisi, kad pavyktu 😀

  7. Sveiki,
    perskaičiau tą dalį kur surašyta ko reikės paštetui, tai atradau muskato riešutus ir čiobrelio kuokštą, kurių nėra aprašyme…. Jei gerai supratau čiobrelis panaudojamas 4 punkte o muskatas 6. Ar taip? 🙂 Beje kiek tų riešutų reikia? O spanguolių kiek (jų beje nėra tame sąrašiuke su reikiamais produktais :))? Jei tiksliai nepamenate, tai luktelsiu kol sekantį gaminsite namiškiams ir papildysite receptą 🙂
    Ir aišku didelis dėkui už vargą 🙂

  8. Sveiki,
    pabandžiau jūsų receptą. Tai manau, kad pagal esamas visko proporcijas, šoninės turėtų būti bent jau dvigubai mažiau, nes dabargi gavosi šoninės, o ne kepenėlių paštetas 😉

  9. Šį paštetą jeu kerlerius metus gaminu Kalėdoms:) Vskas su receptu yra gera, kas ragauja klausia koks receptas, visiems patiko:) Visada pildavau brendį, šiais metais įpyliau tamsaus romo.

  10. Pasigaminau, nors dar neparagavau… labai skaniai kvepia 🙂 ryt pusryciams visa seimyna valgysime
    .. parasysiu ar patiko…

  11. gal 5 kartus bandziau, shian gavosi tobulai:
    sonines 150 gr,
    sviesto 100
    spanguoles dziovintos ir maza saujele
    druskos nereikia (suri sonine)
    alkoholis visai nesvarbu koks, bet stiprus
    tobula tobula tobula…. :*

    PS labai noreciau paragauti Beatos padaryto sio pasteto. kai dariau tiksliai pagal recepta gavosi labai labai nekas. kazka matyt ne taip darau. nesuprantu ka

  12. Užbėgau ieškodama išgirto recepto, kurį tikrai išbandysiu. Tačiau negaliu nutylėti kometaro apie Izabelę, vadinama višta.
    Turiu dukrą Izabelę, panašu Beatos Izabelės bendraamžę. Net nežinau kodėl, bet ją karts nuo karto vadinu višta (aišku švelniai), tik manoji išsidžiai atsako, -Aš ne višta, aš IZABELĖ 🙂
    Tai va kai perskaičiau komentarą net išsižiojau, galvojau kad tai tik mūsų su dukra ‘pasišpilkavojimas’ 🙂
    Linkėjimai draugei bendravardei vištytei Izabelei 🙂

  13. Beata, ar galima vietoj vištienos kepenėlių naudoti avienos? Škotijoje sunku rasti vištienos kepenėles ar dar kitokias nei avienos

  14. Sveiki, o šoninė karšto, ar šalto rūkymo? Labai didelis skirtumas, o recepte nenurodyta

Rašyti komentarą