Spausdinti

Užtrunka gamyba lygiai kokias penkias minutes, šaldosi tik ilgiau, bet vėlgi – aš nesuku galvos ir neminkau ten jo pusiaukelėj (kaip neretai rekomenduoja visokie receptai ir knygos, ect.), padedu į kamerą, pamirštu, kai prisimenu, išimu, keletą minučių pastovi, sušyla ir tada jau kablioti tinkamas būna. Aha, tai va, į tą braškių šerbeta itin tinka laimo sultys, jei nėra laimo, tai tada citrinas dedu, bet būtinai kažkaip reikia, nes pastiprina skonį braškinį…Labai greita ir lengva.

Braškių šerbetas

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g braškių
3 laimo citrinų sulčių (žalios citrinos dar vadinami jie kartais)
300 g cukraus
250 ml vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Braškes sutriname (geriausia virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu, skirtu gaminti trintas sriubas).

2

Iš laimo išspaudžiame visas sultis ir sumaišome su braškėmis.

3

Cukrų supilame į puodą, užpilame vandeniu, pamaišome ir ant ugnies pašildome, kad ištirptų ir užvirtų. Kai pradės burbuliuoti, išjungiame ir supilame į braškių ir laimo sulčių tyrelę.

Reklama
41011
4

Dar galima vieno laimo žievelę įtarkuoti.

5

 Dedame į plastmasinį didesnį indą, kad jis kokių tik penkių cm gilumo būtų (greičiau sušals). Viskas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai labai ačiū už nuostabų receptą! 🙂 Vietoj braškių dėjau kivius, o vietoj laimo sulčių – citrinų, bet vistiek beprotiškai skanu!

Rašyti komentarą