Štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška – epitetų rasti galiu visokių 🙂 Oi, aš norėčiau šitą desertą valgyti sėdėdama pliaže, įmerkus kojas į smėlį…
Įžanga į receptą čia. Vasaros hitas – ne kitaip. Kartą pabandę, norėsite dar.
Keptas ananasas su graikišku jogurtu ir riešutais
Reikės:
Gaminimas
Nupjauname ananaso viršūnę ir „paduką“ bei pašaliname žievę.
Ananasą galite pjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais arba skiltelėmis išilgai viso ananaso.
Dedame vaisiaus gabaliukus ant kepsninės ir kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol paviršius pradės karamelizuotis, vaisius sušils, tačiau dar nespės pernelyg suminkštėti.
Kol kepa ananasas, išgliaudome pistacijas ir stambiai sukapojame, lengvai pakepiname jas ant keptuvės.
Į lėkštutes dedame po gabalėlį kepto ananaso, šaukštą jogurto . Pabarstome kapotais riešutais arba smulkinta mėta, pašlakstome skystu medumi (jei medus sutvirtėjęs, jį tiesiog pašildykite) ar sirupu ir pabarstome imbieru.
o ant pparastos keptuve iskepti neiseitu?Ar jau butu ne tas?