Šios salotos iš mano bičiulės Justės močiutės repertuaro. Aš dar papildžiau savo improvizacijomis ir tikrai gardus dalykas išėjo. Blynuose daug žolelių, o citrininis majonezas juos paverčia tikrai malonia skonio paslaptimi. Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.
Sočiosios žalių blynų salotos
Lietiniams:
Padažui:
Salotoms:
Gaminimas
Kepame lietinius:
Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome.
Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla.
Įpilame 320–350 ml vandens, išmaišome. Geriausia tešlą plikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė ir galėsite dar įpilti vandens.
Į tešlą dar įberiame smulkiai kapotų žalumynų: svogūnų, krapų, petražolių.
Tešlą gerai išsukame ir kaitiname keptuvę. Keptuvė turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu sudrėkinu aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.
Gaminame salotas:
Iškeptus lietinius susukame kaip vyniotinį ir supjaustome plonomis juostelėmis. Turėtų būti panašu į storus spagečius.
Smulkiai supjaustome svogūną ir kartu su grybais apkepame aliejuje.
Sumaišome padažo sudedamąsias dalis.
Kumpį supjaustome ilgomis plonomis juostelėmis.
Susmulkiname marinuotus agurkėlius.
Visas sudedamąsias dalis sumaišome, ant viršaus užmetame gražgarsčių ir pagardiname padažu.