Kiaulienos čanachai
Reikės:
Gaminimas
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10 minučių. Vėliau supjaustome juostelėmis.
Pusžiedžiais supjaustome svogūnus.
Į čanachų indo dugną dedame svogūnus, tuomet po skiltelę česnako. Ant viršaus beriame perlines kruopas, po čiobrelio šakelę ir mažutį gabaliuką sviesto. Tuomet dedame grybus.
Supjaustome griežinėliais morkas ir uždedame ant grybų.
Tuomet supjaustome mėsą, pagardiname ją prieskoniais (druska, pipirais, kmynais), dedame ją ant morkų.
Troškinį karūnuojame stambiai pjaustytomis šparaginėmis pupelėmis.
Likusiame skystyje nuo grybų ištirpiname sultinio kubelį. Tuomet įpilame obuolių ir morkų sulčių ir išmaišome. Šį skystį užpilame ant troškinio.
Galiausiai sudedame skiltelėmis ar griežinėliais supjaustytas bulves ir po lauro lapelį ant viršaus.
Šį troškinį uždengiame ir dedame troškintis į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 2-2,5 valandos.