Spausdinti

O šiaip, jei dar su braškėmis norite pažaisti, tai migdolinis braškių tortas ir greitas braškių tortas bei Etono betvarkė jau kažkada aprašyta buvo… Čia jau ir bus beveik visi mano mėgstamiausi braškiniai momentai… Na, dar tik to braškinio muso trūksta…

Gražaus savaitgalio visiems ir linkiu, kad braškiaujant jūsų neužpultų varlės …

Pavlova

2
komentarai
74
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

5 vidutinio dydžio kiaušinių baltymų
250 g cukraus
1 šaukšto balto vyno acto (arba citrinos rūgštelės ant šaukštelio galiuko)
1 šaukštelio krakmolo
grietinėlės suplakti
šviežių uogų (braškių)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Baltymus pradedame plakti ir plakame, kol susidaro tokios putos, bet dar ne standūs balti kalnai.

2

Tada po truputį, po šaukštą dedame cukrų ir plakame kol visas cukrus susiplaka.

3

Dedame actą ir krakmolo pabarstome, dar paplakame ir jau tikrai labai labai standūs, blizgūs ir kieti baltymai tampa.

Reklama
41011
4

Skardą arba kokią nors torto formą išklojame kepimo popieriumi… Kadangi baltymai tokie standūs, kad jie niekur nebėgs, tai beveik nereikia jokios formos… Tik juos gražiai su šaukštu suformuoti į apvalų ratą ar kvadratą ir pašauti į orkaitę.

5

150-160 C valandai, po valandos išjungiame ir einame miegoti, o Pavlovą paliekame orkaitėje.

6

Kitą dieną moreginį padą nulupame nuo popieriaus, išplakame grietinėlę, sudedame ją ant morenginio pado, pabarstome braškėmis.

Ingredientai
Patarimas

Taigi, pavlovos pagrindinė proporcija tokia:  1 kiaušinis + 2 šaukštai cukraus.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kepiau si morenga, bet man kazkaip nelabai… 🙁 Pirma, turbut per karsta orkaite buvo, nes man jis per daug sudziuvo, net padege sakyciau… Nera jokio tasumo, tiesiog kietas, byrantis morengas. Antra, kaip si deserta valgyti? Su sauksteliu morengas neiveikiamas, o rankom jei imi vaisiai ir grietinele krenta, rankos pilnos deserto buna… Gal turi pastoveti su grietinele isteptas, tada suminkstes? Nes as tik maza gabaleli susitepiau paragavimui ir is kart valgiau. Zodziu, kazkaip nusivyliau. Skonis gal ir nieko, bet va turiu priekaistu siam patiekalui. Kaip bebutu gaila.

  2. Nuostbus receptas! Man puikiai pavyko ir morengas, ir viršus. Gaminau šį desertą jau keletą kartų. Bet kai gimtadienio proga nusinešiau į darbą didžiulį padėklą, galvojau, kad ir padėklo neliks… Paskui visos kolegės recepto prašė. Dažniausiai gaminu su avietėmis serbentais ar mėlynėmis. Skanu nerealiai.

  3. Pasakiškas receptukas! Kai tik įsigijau pačią pirmą Beatos knygą, iškart įsidėmėjau šitą „Pavlovos” receptą. Ir per savo gimtadienį iškepiau savo svečiams. Malonu buvo stebėti aplinkinių reakciją žaibiškai dorojant šį dieviško skonio desertą. Galvojau, kad šiuo skanėstu teks mėgautis tik per gimtadienius, bet …jį kepu taip dažnai, kad jau pritrūkau idėjų ko DAR ant jo galima būtų pridėti. Šitą „Pavlovą” vasarą darau su įvairiausiomis uogomis atskirai bei jų mišiniais, o žiemą, kai pasibaigia šaldytos uogos, labai praverčia konservuoti vaisiai arba švieži egzotiniai vaisiai, kurių visada rasi parduotuvėje… Taigi, skonis ir išvaizda šito deserto – super! O moteris paperka tai, kad jis gaminamas BE MILTŲ, juk nuo miltų …storėjama… Tik ar taip? 🙂

  4. Sveiki,

    nežinau kodėl, bet nepavyksta man Pavlova. Dariau atrodo viską kaip reikia, tačiau nestandėja jinai. plakiau gal 30 minučių ir nieko… tokią ‘sriubytę’ įkišau į orkaitę,,, pažiūrėsim, gal kas gausis…

  5. Sveiki,

    nežinau kodėl, bet nepavyksta man Pavlova. Dariau atrodo viską kaip reikia, tačiau nestandėja jinai. plakiau gal 30 minučių ir nieko… tokią ‘sriubytę’ įkišau į orkaitę,,, pažiūrėsim, gal kas gausis…

  6. Sveiki, turiu toki labiau profesionalui konditeriui skirta klausima: ar galima Pavlova kepti is sendintu baltymu (skirtu macaronsams)?. Aciu

  7. Sveiki, turiu toki labiau profesionalui konditeriui skirta klausima: ar galima Pavlova kepti is sendintu baltymu (skirtu macaronsams)?. Aciu

  8. Sudas…kepiau TRIS kartus gaunasi kaip pyragas ,iskilsta o po to susileidzia,nerekomenduoju sio recepto,siandien vakare vaiko gimtadieni parduotuve nedirbs iki rytojaus ,liksim be pavlovos >:(

  9. Ragavau šį puikų desertą (ne mano keptą) ir jis buvo nuostabus! Bet man kažkodėl nepavyko net iš antro karto 🙁 abu kartus gavosi lipnus zefyras, toks sukritęs. Nors skonis ir neblogas bet ne tas. Viską dariau pagal receptą. Ar galėjo silikoninė forma pakeisti kepinį? Nes per naktį jis neišdziuvo o sukirto ir liko drėgnas 🙁

  10. Laba diena,

    Puikus receptas, butinai isbandysiu! Tik vienas klausimas- kiausiniu reikia 5 ar 6? Ar pirmiausia sudeti 5 baltymus, o po to plakant deti cukru ir DAR viena kiausini? Aciu.

  11. kepiau siandien sita geri, kadangi nuo zagareliu liko baltymai:) Niekaip neisplakiau iki standumo baltymu, nezinau kame reikalas, ir cukraus dejau pakankamai, net daugiau nei nurodyta, o ir morengus esu ne syki sekmingai kepus. Na bet pusskyste mase supyliau i skarda, kepiau ir isejo tobulai 🙂 na, siek tiek subliusko tas kalnAs, kuria orkaitej augo, bet gavosi trasku ir visai neapdeges, viduje toks seksualiai tasus morengas 🙂 kepiau 150 laipsniu vidurinej lentynoj rezime virsus+apacia. Grietinele purskiau is butelio ir dejau naminiu saldytu avieciu. Seimyna neislauke, kol morengas per nakti isdzius .. 😀 Visi patenkinti ! Gardu ! Jei esat netikusios seimininkes nekaltinkit recepto 🙂

  12. Laba, tai taip ir neaisku man, kiek is viso baltymu deti ir kiek cukraus? 5 baltymus ir 10 saukstu cukraus? 🙂

  13. pirma ikaitinkit orkaite iki 250 ” ir pries idedant kepti sumazinkit iki 100″ .Kepti reikia 60-70 min,isjunkit,bet neisimkit,leiskit pastoveti per nakti.Garantuotai pavyks,isbandyta!

  14. Laba diena, Beata:)

    Sakykite ar nieko blogo nenutiks, jeigu naudosiu obuolių actą ir taip pat ką galėčiau dėti vietoj krakmolo?

    Ačiū už atsakymą:)

  15. labas vakaras siandien nutariau ismeginti pavlova kepti vietoj paprasto cukraus dejau kristalizuota fruktose (mano vaikuciui negalima cukraus) tai galvojau nustebinsiu seimyna. ar tas cukrus galejo pakeisti torto konsistencija? jis iskepe minkstas ir net labai kaip biskvitas? ar jis dar sukietes ar jau nieko cia nebepadarysi?

  16. Sveiki, Beata.
    Kokia galėtų būti priežastis, kad gražiai pradėjęs kilti kepamas morengas, kepimo viduryje ( maždaug) gerokai pažemėja. Susiplaka gerai,standziai. Bandėm kepti iškart vieną paskui kitą. Abu kartus buvo tas pats. Orkaitė elektrinė. Iš pradžių ikaitinta iki 180 laipsnių, idėjus masę -iškart sumažinta pirmu kartu iki 160,antru kartu – 150 laipsnių. Pradeda kilti gražiai, vienodai, o veliau kraštai tarsi nusvyra, pažemėja. Aukštesnis lieka tik vidurys.

  17. Sveiki, noriu paklausti del grietineles. Jei grieyinėlę ir vaisius sudesiu iš vakaro, ar jie per nakti „nepavandenija”? Ačiū.

  18. sveiki ,viskas man puikiai gavosi, bet popieriu nuimti tai labai sunku jis visas subyra , nuimineju visiskai atvesusi , gal kas zinote kaip tai teisingai padaryti

  19. As issikepiau Rata ir nusprendziau dar karta viska pasiskaityti ir bam as padariau rata kaip ir minejot bet kiek as ziurejau tai reikia kaip pada padaryti o jus minejot rata tai ir as taip padariau kaip turi buti

  20. Kepiau pavlova jau antrą kart (morengus esu kepusi daug kartų ir jau žinau kaip teisingai juos paruošti, taip pat turiu gerą plakiklį, kuris gerai išplaka baltymą) . Pirmą kartą viskas gavosi puikiai, tačiau šį kartą viskas sekėsi neblogai, kol nepalikau morengo išjungtoje ir praviroje orkaitėje. Po valandos atėjusi radau jį subliuškusį, nežinau kame problema. Dar vienas klausimas: ar morengo vidus turi būti drėgnas ir minkštas? Pirmą kartą tas drėgnumas netrugdė, visvien buvo skanu, tačiau dabar paskaičiusi komentarus galvoju gal tos drėgmės neturi būti

  21. Kepiau pavlova jau antrą kart (morengus esu kepusi daug kartų ir jau žinau kaip teisingai juos paruošti, taip pat turiu gerą plakiklį, kuris gerai išplaka baltymą) . Pirmą kartą viskas gavosi puikiai, tačiau šį kartą viskas sekėsi neblogai, kol nepalikau morengo išjungtoje ir praviroje orkaitėje. Po valandos atėjusi radau jį subliuškusį, nežinau kame problema. Dar vienas klausimas: ar morengo vidus turi būti drėgnas ir minkštas? Pirmą kartą tas drėgnumas netrugdė, visvien buvo skanu, tačiau dabar paskaičiusi komentarus galvoju gal tos drėgmės neturi būti

  22. Labai geras tortas! Tik va kepant morenga man jis issupucia ir is apacios pasidaro tusciaviduris…ar yra budas to isvengti?

  23. Labai geras tortas! Tik va kepant morenga man jis issupucia ir is apacios pasidaro tusciaviduris…ar yra budas to isvengti?

  24. Siandien kepiau seses gimtadieniui tai tortas gavosi tobulas.As tik grietinele su maskarpone ismaisiau ir patiekiau.Skonis tobulas .

  25. Miela Beata,ruošiu Pavlovą su braškėmis.turiu klausimą.Ar į grietinėlę reikia dėti cukraus? Purškiamoje gtietinėlėje jo yra,bet kai plaki pats? Aš perskaičiau beveik visus variantus,bet užuominos neradau.Pasimečiau ir nežinau ką daryti? Ačiū už atsakymą.

  26. receptas puikus, jau du kartus gavosi, dabar kepa trecias, atrodo, pavyks, bet as tuos abu kartus neisdrisau iskepusi palikti uzdarytoje orkaiteje, bijau, kad nesudrektu, nes gi orkaites buna, kad aprasoja, tai praveriu ir dar kuri laika laikau orkaite apie 100 laipsniu temp.. Ar jums orkaite niekada nerasoja:?

  27. Kepiau Pavlova, tai didziausia klaida, kad skaiciau komentarus 😀 Buciau neskaicius, ir butu tikriausiai viskas iskepe. Kepiau pagal recepta, tik orkaiteje 120C kepiau (orkaite vieno auksto, be vejo), Palikau per nakti karstoje. Siandien ryte istraukiau tik zefyra. Kartosiu siandien dar karta, tik su aukstesnia temperatura ! 🙂 o siaip, ko gi nemegti, morengas skanu, kremas skanu, uogos skanu 😀

Rašyti komentarą