Beveik obuolių-varškės pyragas! Švelnus, mažas ir lengvas desertas, kuris įtiks ir dideliems, ir mažiems. Šis desertas gražus pažiūrėti ir gardus paragauti. Kad obuoliai ir varškė yra nenugalimas duetas – žinome visi, o štai jiems į draugiją atskubantys juodos „Beatos virtuvė“ duonos trupiniai viską sujungs į tiesiog tobulą desertą.
Kepti obuoliai su vaniline varške ir duonos drožlėmis
Reikės:
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Duoną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, sumaišykite ir kepkite apie 15-20 minučių, kol paruduos ir sukietės.
Kai duona apskrus, išimkite iš orkaitės, leiskite pravėsti ir tada suberkite ją į maisto kombainą. Sutrinkite iki drožlių ar mažesnių dalelių. Jei neturite kombaino, galite naudoti ir smulkintuvą.
Obuolius nuplaukite ir atsargiai išskobkite jų centrą – taip, kad nepažeistumėte dugno ir galėtumėte saugiai ten įtupdyti varškės įdarą. Varškę sumaišykite su cinamonu ir dėkite šaukšteliu į obuolio viduriuką (jei naudosite ne desertinę varškę, tai pasaldinę išplakite).
Šaukite obuolius į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių – obuoliai turi būti iškepę ir jau bepradedą leistis. Prieš patiekdami, gausiai apibarstykite pasiruoštais duonos trupiniais.
Laba diena,
vakar dariau vakarienei, buvo tikrai gardu, bet varškė gavosi net labai kietoka… Vaikai obuolius sušveitė, o varškė liko lėkštėse 🙁 Dėjau tą su juodu katinu, tryniau blenderiu su cukrumi. Gal reiktų ko riebesnio įmašyti? pvz grietinės, ar ir ji neišgelbės? Kepiau 190 laipsniu 40 min.
Mes si patiekala apsipilame kondensuotu pienu. Labai skanu.