Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks būdas – vienas du ir padaryti puikų garnyrą prie mėsos, žuvies… Ir primena vaikystę. O jei gaminate iš šviežių špinatų (jų reikės 800 g), būtinai nuplikykite juos karštu vandeniu ir gerai nuvarvinkite, tuomet dėkite į kepimo indą.
Špinatų gratinas
Gratinui:
Trupiniams:
Gaminimas
Atšildykite šaldytus špinatus. Jei skubate, o špinatai dar kieti, sudėkite juos į puodelį ir ant žemos ugnies vis pamaišydami virkite, kol atšils. Svogūną smulkiai supjaustykite.
Ištirpinkite sviestą puodelyje, suberkite svogūnus ir pakepkite apie 10 minučių. Suberkite miltus ir pakepkite 2 minutes. Supilkite pieną ir maišykite, kol pradės tirštėti. Įberkite muskato ir uoginės paprikos. Išjunkite. Sutarkuokite sūrį, įberkite druską, pipirus ir išmaišykite.
Sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite. Suberkite špinatų masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Trupiniams paruošti ištirpinkite sviestą keptuvėje, suberkite džiūvesėlius, grikių dribsnius bei druską ir pakepinkite, kol lengvai paruduos. Apibarstykite jais špinatus kepimo inde.