Spausdinti

Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks būdas – vienas du ir padaryti puikų garnyrą prie mėsos, žuvies… Ir primena vaikystę. O jei gaminate iš šviežių špinatų (jų reikės 800 g), būtinai nuplikykite juos karštu vandeniu ir gerai nuvarvinkite, tuomet dėkite į kepimo indą.

 

Špinatų gratinas

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Gratinui:

400 g šaldytų špinatų (arba dvigubai tiek šviežių)
2 šaukštų aliejaus
1 svogūno
2 šaukštų miltų
1 stiklinės pieno
1/2 šaukštelio muskato miltelių
gero žiupsnio uoginės paprikos
50 g kietojo sūrio
druskos, pipirų

Trupiniams:

2 šaukštų sviesto
4 šaukštų džiūvesėlių
2 šaukštų grikių dribsnių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Atšildykite šaldytus špinatus. Jei skubate, o špinatai dar kieti, sudėkite juos į puodelį ir ant žemos ugnies vis pamaišydami virkite, kol atšils. Svogūną smulkiai supjaustykite.

2

Ištirpinkite sviestą puodelyje, suberkite svogūnus ir pakepkite apie 10 minučių. Suberkite miltus ir pakepkite 2 minutes. Supilkite pieną ir maišykite, kol pradės tirštėti. Įberkite muskato ir uoginės paprikos. Išjunkite. Sutarkuokite sūrį, įberkite druską, pipirus ir išmaišykite.

3

Sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite. Suberkite špinatų masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Trupiniams paruošti ištirpinkite sviestą keptuvėje, suberkite džiūvesėlius, grikių dribsnius bei druską ir pakepinkite, kol lengvai paruduos. Apibarstykite jais špinatus kepimo inde.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą