Spausdinti

Na ka gi čia ir pasakius? Ievos cukinijų tortas su avietiniu varškės ir ispaninio šalavijo kremu yra ir skaniausias, ir sveikiausias tortas, kuris taip greit susivalgo, kad net sunku patikėti. O saldumą reguliuokitės pagal save – nors Ievutė čia labai gerai atitaikius buvo cukraus kiekį.

Ievos cukinijų tortas

0
komentarai
3
Porcijos
10 asm.

Biskvitui:

1 ir 1/2 stiklinės tarkuotos cukinijos (apie 300 g)
2 kiaušinių
150 ml saulėgrąžų aliejaus
1 nepilnos stiklinės cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 nepilnos stiklinės kvietinių ar speltos miltų
1 stiklinės ruginių miltų
2 šaukštų sėlenų (kviečių ar rugių)
1 šaukšto linų sėmenų
1 šaukštelio cinamono
2/3 šaukštelio kepimo sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio muskato riešuto
žiupsnio druskos
50 g juodojo šokolado
saujos kepintų lazdyno ar migdolų riešutų

Avietiniam varškės-ispaninio šalavijo (chia) kremui:

250 g kreminės varškės
250 ml grietinėlės arba graikinio jogurto
50 g cukraus
½ citrinos žievelės bei sulčių
150-200 g aviečių (šaldytų ar šviežių)
80 ml (5 šaukštų ir vieno šaukštelio) ispaninio šalavijo sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame biskvitą:

1

Dideliame dubenyje rankiniu plakikliu išplakame kiaušinius. Cukiniją nulupame ir sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į kiaušinius įmaišome aliejų, cukrų, tarkuotą cukiniją ir vanilės ekstraktą. Paliekame pusvalandžiui, kad cukinija išleistų sultis, kuriose ištirps cukrus.

2

Kitame dubenyje sumaišome miltus, sėlenas ir sėmenis, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Sukapojame ar kitaip susmulkiname šokoladą ir riešutus, juos įmaišome į miltus. Tuomet visą dubens turinį įmaišome į kiaušinių mišinį.

3

Dvi apvalias 20-24 cm skersmens kepimo formas išklojame kepimo popieriumi, į vieną sukrečiame pusę tešlos, į kitą – likusią pusę ir išlyginame paviršių. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C su vėjelio funkcija skirtingose lygiuose apie 20 – 30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė. Tik neperkepkite, kad pagrindas nebūtų sausas.

Reklama
41011

Gaminame kremą:

1

Į dubenį sudedame kreminę varškę ir grietinėlę ar jogurtą, cukrų ir gerai išplakame. Nutarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis į varškės masę. Jei turite aviečių, jas sutriname šakute. Suberiame trintas avietes bei ispaninio šalavijo sėklas į varškės masę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

2

Kai torto papločiai iškepė, juos pertepame varškės kremu ir papuošiame čiobreliais, uogomis, gėlėmis, riešutais ar kaip tik jūsų fantazijai norisi labiausiai.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, kaip tik turiu cukiniją, ir taaaaip maga man jį išsikepti tik man vis klausimas kyla, kokia ta stiklinė turi būti, kiek gramų? Nes kepinius gaminant, o ypač tortus, man taip tikslumo norisi…

Rašyti komentarą