Spausdinti

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar burokėlio ir bulvės. Tik šįkart šis smagus derinys bus ne tik skanus, bet ir gražus. Įkvėpimo sėmėmės iš kaimynų latvių ir estų, kurie daržoves įvairiausiais būdais mėgsta marinuoti daug labiau nei mes, lietuviai. Ir dėmesio – čia marinuosime ne burokėlį, o bulves! O štai užkandžių formavimo žiedai padės saldžiarūgštes bulves, virtą burokėlį gražiai susluoksniuot kartu su sūdyta silke ir viską paversti gražiu šventiniu užkandžiu.

 

 

 

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

0
komentarai
3
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

5-6 nedidelių bulvių
2-3 nedidelių virtų burokėlių
400 g sūdytų silkių filė
šlakelio citrinos sulčių ar acto burokėliams
2 „Kaiser” užkandžių formavimo žiedų „Piccantini“

Marinatui:

300 ml balto vyno
2 šaukštelių cukraus
4 šaukštelių obuolių acto
4 šaukštelių alyvuogių aliejaus
Saujelės petražolių ir krapų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Gerai nuplautas bulves supjaustome griežinėliais, geriausiai mandolina (vidutinio storio, kad nebūtų per ploni). Jei bulvių odelė labai stora, prieš tau bulves nuskutame jas. Dedame bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdame 5 minutes, kad bulvės tik vos suminkštėtų. Nusunkiame.

Gaminame marinatą.  Keptuvėje sumaišome vyną su cukrumi ir verdame kol pusę skysčio nugaruos –  apie 10 minučių. Tada supilame actą ir aliejų ir paverdame dar kelias minutes, kol aliejus susidraugaus su marinatu. Užpilame marinato ant atvėsusių bulvių riekelių ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.

Burokėlius nulupame ir supjaustome mandolina. Atidedame į dubenėlį ir pašlakstome actu ar citrinos sultimis.

2

Gerai nuplautas bulves supjaustome griežinėliais, geriausiai mandolina (vidutinio storio, kad nebūtų per ploni). Jei bulvių odelė labai stora, prieš tau bulves nuskutame jas. Dedame bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdame 5 minutes, kad bulvės tik vos suminkštėtų. Nusunkiame.

3

Gaminame marinatą.  Keptuvėje sumaišome vyną su cukrumi ir verdame kol pusę skysčio nugaruos –  apie 10 minučių. Tada supilame actą ir aliejų ir paverdame dar kelias minutes, kol aliejus susidraugaus su marinatu. Užpilame marinato ant atvėsusių bulvių riekelių ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.

Reklama
41011
4

Sūdytą silkę sukapojame kubeliais. Krapus ir petražoles gerai susmulkiname.

5

Serviruojame lėkštėje: statome kulinarinį žiedą ant lėkštės, dedame burokėlių sluoksnį, apie keturis šaukštelius silkės, sluoksniuojame bulves, pabarstome žalumynais, vėl burokėlių sluoksnis, nedidelis sluoksnis silkės ir bulvių.

6

Atsargiai nuimame žiedą ir viską papuošiame krapais.

Ingredientai
Patarimas

Burokėlius nulupame ir supjaustome mandolina. Atidedame į dubenėlį ir pašlakstome actu ar citrinos sultimis

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai patinka jūsų patiekalų receptai. Daug ką esu išbandžiusi.
    Tik labai būtų puiku , jeigu pradėtumėt rašyti kiek koks patiekalas turi kalorijų, tai labai padėtų žmonėms skaičiuojantiems kalorijas.
    Manau daugelis jūsų skaitytojų jums tikrai padėkotų.

Rašyti komentarą