Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią.
Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Susmulkiname česnakus. Alyvuoges supjaustome žiedais. Citrinų žieveles smulkiai sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, suberiame česnakus ir šiek tiek juos pakepiname, kol ims skleisti aromatą. Suberiame ir alyvuoges. Supilame pomidorus, pasūdome ir pagardiname pipirais. Tegul šiek tiek pakunkuliuoja. Įberiame cukraus, gerai išmaišome ir paragaujame – gal norėsi dar sūrumo ar saldumo.
Į gilesnį kepimo indą supilame pomidorų padažą ir jame išrikiuojame žuvies suktinukus. Kepimo popieriaus lapą suglamžome ir juo uždengiame indą – tai padės sulaikyti garus ir žuvis neišsausės. Šauname į orkaitę kepti 20 minučių.
Paruošiame kuskusą, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprastai tereikia užvirti šiek tiek sūdyto vandens, suberti kruopas, įdėti gabalėlį sviesto ir palikti 10 minučių. Po to su šakute papurename, išmaišome. Į lėkštę beriame porą šaukštų kruopų, dedame žuvies suktinuką ir užpilame pomidorų padažo.
Sveiki!
Noriu paklausti, kiek turėtų sverti tie 4 gabalėliai žuvies filė?
Iš anksto dėkoju už atsakymą!
O be kuskuso ka naudoti? Kokios kitos kruopos tiktu?
Beata, skaitau receptą trečią kartą ir misliju -o kur dėti gabaliuką sviesto?
Bandziau- labai skaniai gavosi, tik dadejau cili i padaza nes megstu astru maista!
Aciu uz recepta, Beata!
Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!
Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano vyras (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!
Is Turkijos parsivežiau Pomidoru pastos skardine. Jau kaip skanu žuvis buvo pagal Beatą. Àciukas. .
sekmes