Spausdinti

Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią.

 

 

Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu

0
komentarai
10
Porcijos
2 asm.

Reikės:

4 gabalėlių baltos žuvies filė
saujelės čiobrelių
6 skiltelių česnako
2 skardinių (po 400 g) smulkintų pomidorų ar pomidorų tyrės 1–2 šaukštelių cukraus
druskos, pipirų
1 citrinos žievelių
šlakelio aliejaus
200 g kuskuso kruopų
gabalėlio sviesto
saujelės juodųjų alyvuogių (nebūtina)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Susmulkiname česnakus. Alyvuoges supjaustome žiedais. Citrinų žieveles smulkiai sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, suberiame česnakus ir šiek tiek juos pakepiname, kol ims skleisti aromatą. Suberiame ir alyvuoges. Supilame pomidorus, pasūdome ir pagardiname pipirais. Tegul šiek tiek pakunkuliuoja. Įberiame cukraus, gerai išmaišome ir paragaujame – gal norėsi dar sūrumo ar saldumo.

2

Į gilesnį kepimo indą supilame pomidorų padažą ir jame išrikiuojame žuvies suktinukus. Kepimo popieriaus lapą suglamžome ir juo uždengiame indą – tai padės sulaikyti garus ir žuvis neišsausės. Šauname į orkaitę kepti 20 minučių.

3

Paruošiame kuskusą, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprastai tereikia užvirti šiek tiek sūdyto vandens, suberti kruopas, įdėti gabalėlį sviesto ir palikti 10 minučių. Po to su šakute papurename, išmaišome. Į lėkštę beriame porą šaukštų kruopų, dedame žuvies suktinuką ir užpilame pomidorų padažo.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki!
    Noriu paklausti, kiek turėtų sverti tie 4 gabalėliai žuvies filė?
    Iš anksto dėkoju už atsakymą!

  2. Bandziau- labai skaniai gavosi, tik dadejau cili i padaza nes megstu astru maista!
    Aciu uz recepta, Beata!

  3. Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!

  4. Gaminau šį patiekalą ir labai viskas skaniai išėjo. Net mano vyras (žuvies nemėgėjas) įvertino puikiai!

  5. Is Turkijos parsivežiau Pomidoru pastos skardine. Jau kaip skanu žuvis buvo pagal Beatą. Àciukas. .
    sekmes

Rašyti komentarą