Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname puode įkaitintame su aliejumi.
Į puodą įtarkuojame česnaką bei imbiero šaknį.
Sudedame prieskonius: kuminą, maltą imbierą bei kario prieskonių mišinį.
Morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą bei pakepiname.
Suberiame lęšius ir užpilame daržovių sultiniu. Viską paverdame 10 – 15 min.
Supilame savo sultyse konservuotus pomidorus ir pasmulkiname šaukštu. Įpilame puodelį vandens – sriuba bus ne tokia tiršta. Viską dar šiek tiek paverdame.
Su grūstuve viską šiek tiek sutriname, kad gautųsi tarpinis variantas tarp trintos ir „stambios“ sriubos. Paragaujame, ar nesinori šiek tiek druskos.
Sriubą išpilstome į dubenėlius ir užbaigiame ją smulkintais kalendros lapeliais.
Labai skani sriuba :) Tik as "paturbinau"mesyte,kadangi mano vyrui sriuba be mesos tai ne sriuba :D
O kodel neparasyta eiga? kaip gaminti?