Mano šeimoje kepta višta – pats mėgstamiausias patiekalas. O ši kepta višta tiesiog nuostabi, tokia lietuviška, su džiovintais grybais ir kmynais. Šįkart įprastą bulvių košę siūlau pakeisti moliūgų ir žirnių risotto, kurį nesunkiai pasigaminsite, kol orkaitėje keps višta.
Kepta višta su baravykais
Ingredientai
Žirnių ir moliūgo risoto
Gaminimas
Į maisto kombainą dedame grybus, kmynus ir viską sumalame. Šaukštą mišinio sumaišome su pipirais bei ciberžole ir druska. Gautu prieskonių mišiniu įtriname vištą.
Medvilniniu siūlu surišame vištą, dedame į kepimo indą. Šalia dedame į keturias dalis padalintą svogūną ir morką. Pirmas 20 minučių kepame 200C įkaitintoje orkaitėje, tada karštį sumažiname iki 180C ir kepame dar 40-50 minučių.
Užkaičiame žirnius virti. Įdedame lauro lapą, stambiai supjaustytą salierą, svogūną bei morką. Kai žirniai beveik išvirę beriame druskos.
Moliūgą nulupame bei supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodą pilame aliejaus, dedame sviesto ir suberiame moliūgą. Į kepantį moliūgą dedame šalavijo lapelius. Kai moliūgas jau pasitroškinęs ir suminkštėjęs, sutriname jį trintuve.
Iš išvirusių žirnių išimame daržoves bei lauro lapą. Žirnius suberiame į moliūgo piure ir viską išmaišome.
Į indą, kuriame kepė višta pilame vištienos sultinio ir pamaišome. Viską nupilame per sietelį į puodą. Užkaičiame viryklę.
Puodelyje sumaišome šaukštelį krakmolo su šiek tiek vandens ir supilame į sultinį nuolat jį maišant. Padažą šiek tiek pakaitiname.
Jei norisi garnyro, skustuku supjaustome cukiniją ir šiek tiek pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.