Vasarą taip norisi lengvumo – plazdančios suknelės, gaivaus jūros vėjo gūsio ir… maisto, kurio pavalgius nesinorėtų susmukti fotelyje ir užsnūsti. Šis desertas ir yra skirtas pasilepinti vasarą – tai lengvesnė panakota, didžiąją dalį grietinėlės joje pakeičia visų mūsų mėgstamas kefyras.
Šiam receptui rinkomės lengvesnį, 2,5 proc. riebumo „Dvaro“ kefyrą, nes jo skonis švelnesnis ir labiau tinka desertams. O „Dvaro“ grietinėlės tikriausiai atskirai pristatyti nereikia – ją lengva išplakti, ji yra malonaus, natūraliai saldaus skonio. Neįmantrus gaivus vasaros desertas, kurį nesunkiai pasigamins net vaikai.
Kefyro panakota su braškėmis ir rabarbarais
Kremui reikės:
Uogienės sluoksniui:
Gaminimas
Puode pakaitiname „Dvaro“ grietinėlę su cukrumi ir iš ankšties išskobtomis vanilės sėklytėmis ar vaniliniu cukrumi. Maišome ir palengva kaitiname, kol cukrus ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
Kol grietinėlė vėsta, į dubenį įpilame 45 ml vandens ir jo paviršių tolygiai apibarstome želatina, kelias minutes paliekame ją išbrinkti. Šiltą grietinėlę užpilame ant išbrinkusios želatinos. Maišome, kol želatina ištirps.
Į atvėsusią grietinėlę su želatina supilame „Dvaro“ kefyrą – svarbu, kad grietinėlė nebūtų šilta, bus sunku įmaišyti kefyrą.
Išpilstome kremą į indelius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms ar per naktį.
Rabarbarus nulupame ir supjaustome, pasiruošiame braškes. Viską sudėję į puodą su cukrumi ir cinamono lazdele, paverdame 10–15 min. Visiškai atvėsusią uogienę galima perkelti į šaldytuvą – tegul laukia, kol sustings panakotos kremas.
Prieš valgydami kremą, kelis šaukštelius uogienės uždėkite ant viršaus, papuoškite braške. Tinka ir su trintomis šviežiomis uogomis.
Panakotą iškart supilstykite į indelius, kuriuose ir patieksite.
Ačiū už recepta. Labai skanu,begalo gaivu!