Spausdinti

Vasarą taip norisi lengvumo – plazdančios suknelės, gaivaus jūros vėjo gūsio ir… maisto, kurio pavalgius nesinorėtų susmukti fotelyje ir užsnūsti. Šis desertas ir yra skirtas pasilepinti vasarą – tai lengvesnė panakota, didžiąją dalį grietinėlės joje pakeičia visų mūsų mėgstamas kefyras. 

Šiam receptui rinkomės lengvesnį, 2,5 proc. riebumo „Dvaro“ kefyrą, nes jo skonis švelnesnis ir labiau tinka desertams. O „Dvaro“ grietinėlės tikriausiai atskirai pristatyti nereikia – ją lengva išplakti, ji yra malonaus, natūraliai saldaus skonio. Neįmantrus gaivus vasaros desertas, kurį nesunkiai pasigamins net vaikai.

 

Kefyro panakota su braškėmis ir rabarbarais

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Kremui reikės:

300 ml „Dvaro“ kefyro (2,5 proc. riebumo)
200 ml plakamosios „Dvaro“ grietinėlės (35 proc. riebumo)
1 vanilės ankšties arba šaukštelio vanilinio cukraus su vanile
45 ml vandens
7 g želatinos
80 g cukraus

Uogienės sluoksniui:

200 g braškių
200 g rabarbarų
20 g cukraus
cinamono lazdelės (nebūtinai)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Puode pakaitiname „Dvaro“ grietinėlę su cukrumi ir iš ankšties išskobtomis vanilės sėklytėmis ar vaniliniu cukrumi. Maišome ir palengva kaitiname, kol cukrus ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.

2

Kol grietinėlė vėsta, į dubenį įpilame 45 ml vandens ir jo paviršių tolygiai apibarstome želatina, kelias minutes paliekame ją išbrinkti. Šiltą grietinėlę užpilame ant išbrinkusios želatinos. Maišome, kol želatina ištirps.

3

Į atvėsusią grietinėlę su želatina supilame „Dvaro“ kefyrą – svarbu, kad grietinėlė nebūtų šilta, bus sunku įmaišyti kefyrą.

Reklama
41011
4

Išpilstome kremą į indelius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms ar per naktį.

5

Rabarbarus nulupame ir supjaustome, pasiruošiame braškes. Viską sudėję į puodą su cukrumi ir cinamono lazdele, paverdame 10–15 min. Visiškai atvėsusią uogienę galima perkelti į šaldytuvą – tegul laukia, kol sustings panakotos kremas.

6

Prieš valgydami kremą, kelis šaukštelius uogienės uždėkite ant viršaus, papuoškite braške. Tinka ir su trintomis šviežiomis uogomis.

Ingredientai
Patarimas

Panakotą iškart supilstykite į indelius, kuriuose ir patieksite.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą