Spausdinti

Čanachinių klasika, kurią pamėgs ir vaikai. Obuolių ir morkų tarkių kepurė su kmynais skaniai derės su vištiena, o bulvės ir ekologiškas „Maggi“ sultinys suteiks šiam troškiniui sotumo ir naminio jaukumo.

Visų mėgstamiausi čanachai su vištiena ir obuoliais

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g vištos šlaunelių mėsos
2 kubelių ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
4 didesnių bulvių
2 morkų
1 poro
3 obuolių
šaukšto kmynų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vištieną supjaustome stambesniais gabalais ir pabarstome druska bei pipirais, bulves – smulkesniais.

2

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname žiedeliais supjaustytą porą. Kai suminkštėja, beriame burokine tarka susmulkintas morkas ir kmynus. Maišome ir pakepame, kol morkos suminkštės. Sutarkuojame obuolį ir į keptuvę beriame jo tarkius.

3

Viskas paruošta sluoksniavimui: pirmiausiai dedame vištieną, ant jos – bulves, morkas su porais ir obuolius.

Reklama
41011
4

Viską užpilame ekologišku „Maggi“ vištienos sultiniu, sumaišytu su grietinėle. „Maggi“ sultinį pasiruošiame 2 kubelius užpylę verdančiu vandeniu ir gerai išmaišę.

Ingredientai
Alternatyva

Kad čanachų puota pavyktų:

  • Tokiems troškiniams geriausiai tinka indeliai su dangteliais. Jei turite kepti tinkamą molio puodynę be dangčio – padarykite jai kepurę iš storesnio folijos lakšto.
  • Kad čanachinės tarnautų ilgiau, dėkite jas ne į įkaitintą orkaitę, o į šaltą. Tegu indas kaista kartu su orkaite.
  • Čanachams reikia rinktis tik geros kokybės sultinį, kuris sujungtų ir išryškintų skonius, o ne dirbtinai juos užgožtų. „Maggi“ ekologiški sultiniai – be konservantų, skonio ir aromato stipriklių, sudedamosios jų dalys atkeliauja tik iš sertifikuotų ekologinių ūkių.
  • Kai ruošiate čanachus ir pjaustote skirtingus produktus, pagalvokite apie kiekvieno iš jų paruošimo laiką. Pavyzdžiui, moliūgą pjaustykite stambesniais gabalais nei bulvytes, nes jis išsitroškina ir sutęžta greičiau.
  • Čanachų dėlionės gali būti tokios, kokias padiktuoja jūsų šaldytuvo ar kamaros turinys. Siūlome pabandyti keturis patiekalus puodynėse, kurie įtiks įvairiausiems skoniams.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Va as kaip tik ’kertu’ vakaryksciua pasildytus! Super! Dukra sake nevalgys, kai pamate, kad obuolius pjaustau, bet kadangi alkana nenorejo likt, tai valge ir sake, kad, ”o, zinai, visai skanu!” 😀

Rašyti komentarą