Silkės kerai yra vieni stipriausių, nes be jos nei Kūčių stalo, nei kasdienos. Dar viena nauja idėja silkei, nes ir pati ant stalo visuomet dedu vieną tradicinę ir vieną naują. Ši – pasakiškai rožinė, saldžiarūgštė, išsimaudžiusi burokėlių ir prieskonių marinate, puikiai tiks ne tik švenčių stalui, bet ir kasdieniam sumuštiniui su juoda duona.
Burokėlių sultyse marinuota silkė
Reikės:
Gaminimas
Į puodą pilame vandenį, cukrų ir prieskonius ir viską pašildome, kad vanduo įsiskonėtų. Nuimame puodą nuo kaitros ir supilame actą. Marinatui pabaigti, į jį sudedame plonais kaspinais supjaustytus burokėlius – jie ryškia spalva nudažys marinatą ir silkę.
Silkės filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į indą su dangčiu, ant jos supilame marinatą kartu su visais burokėliais. Uždengiame ir paliekame marinuotis bent keletą valandų, bet galima palikti ir keletą parų.
Tokią silkę skanu valgyti su rugine duona ir traškiai pasimarinavusiais burokėliais.
Kokia užtepėlė yra ant duonos? Labai skaniai atrodo.
Ar tikrai 200ml acto?man teko gerokai sumažinti bandau,žiūrėsime kas gausis.
Gal pasidalintumėte paslaptimi, kokia užtepėlė naudojama ant duonos? 🙂
Sveiki. Ar silkę užpilant marinatu, jis dar turi būti šiltas/karštas? Ačiū 🙂