Šį šeštadienį mano laidoje „Lietuvos gaspadinės“ rubrikoje – Edita, trijų vaikų mama. Ji pasidalino savo močiutės įkvėptų auselių su grybais receptu. Tiesa, Editos močiutė kepdavo juos krosnyje, tad Edita paveldėjusi šį receptą turėjo veikti lyg kokia maisto detektyvė, kad išgautų krosnies teikiamą apskrudimo efektą. Ir jai pavyko!
Auselės su džiovintais grybais
Reikės:
Gaminimas
Gaminame plikytą tešlą. Į miltus pilame aliejų, žiupsnį druskos ir išmaišom. Tada supilame labai karštą, kone verdantį vandenį ir vėl imamės maišyti šaukštu, kol miltai išbrinks, tešla šiek tiek pravės ir galėsime minkyti rankomis, kad susijungtų į vientisą kamuolį. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir trumpam atidedame į šalį.
Gaminame įdarą. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepame įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Maišydami pakepame, kol šiek tiek suminkštės. Į keptuvę siunčiame burokine tarka sutarkuotą morką, pagardiname druska ir maišydami dar pakepame. Dar į keptuvę dedame smulkintą česnaką, čiobrelius ir smulkintus karštame vandenyje išbrinkintus grybus. Viską maišydami pakepame dar minutėlę.
Kočiojame tešlą ir norimo dydžio apvalia formele išspaudžiame tešlos rutuliukus. Į juos dedame po šaukštelį įdaro ir sulipiname, susukame virtinuko kraštus. Virtinukus pirmiausia apverdame pasūdytame vandenyje, tada trumpai apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad šonai apskrustų. Galiausiai apkeptus dedame į kepimo indą, uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi ir statome į 180 laipsnių orkaitę 10-15 minučių pašusti.
Ačiū už šį nuostabų receptą