Spausdinti

Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata.

Daržovių sriuba su pomidorų pestu, arba Sveikatos sriuba

2
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Sriubai:

2 morkų
1 batato
2 saliero lapkočių
0,5 saliero šaknies
1 česnako skiltelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio maltos ciberžolės
2–3 kardamono ankščių
1 šaukštelio malto kumino
0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
0,8–1 l vandens ar sultinio
240 g virtų ar konservuotų baltų pupelių
150 g šaldytų šparaginių pupelių
saujelės bazilikų

Pomidorų pestui:

2 pomidorų
2 saujų tarkuoto kietojo sūrio
30 g skrudintų sūdytų anakardžių
1 saulėje džiovinto pomidoro
1 saujos bazilikų
0,5 šaukštelio malto kumino
žiupsnio aitriosios paprikos
šlakelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais.

2

Batatą nuskutame, perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Saliero lapkočius smulkiai supjaustome.

3

Puode įkaitiname aliejų, sudedame prieskonius ir pakepiname 1 minutę.

Reklama
41011
4

Suberiame visas supjaustytas daržoves ir pakepiname apie 5 minutes. Supilame vandenį ir paliekame virti apie 15–20 minučių.

5

Pasigaminame pestą: pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles. Supjaustome skiltelėmis, išimame sėklytes ir jas suberiame į sriubą. Pomidorus ir visus likusius pesto ingredientus maisto kombainu susmulkiname iki tyrelės konsistencijos. Paragaujame ir pagardiname druska, jei norisi.

6

Sriubai baigiant virti suberiame šparagines ir baltas pupeles, išjungiame kaitrą, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes.

7

Išpilstę į dubenėlius pagardiname bazilikų lapeliais ir šaukštu pomidorų pesto.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą