Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata.
Daržovių sriuba su pomidorų pestu, arba Sveikatos sriuba
Sriubai:
Pomidorų pestui:
Gaminimas
Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais.
Batatą nuskutame, perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Saliero lapkočius smulkiai supjaustome.
Puode įkaitiname aliejų, sudedame prieskonius ir pakepiname 1 minutę.
Suberiame visas supjaustytas daržoves ir pakepiname apie 5 minutes. Supilame vandenį ir paliekame virti apie 15–20 minučių.
Pasigaminame pestą: pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles. Supjaustome skiltelėmis, išimame sėklytes ir jas suberiame į sriubą. Pomidorus ir visus likusius pesto ingredientus maisto kombainu susmulkiname iki tyrelės konsistencijos. Paragaujame ir pagardiname druska, jei norisi.
Sriubai baigiant virti suberiame šparagines ir baltas pupeles, išjungiame kaitrą, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes.
Išpilstę į dubenėlius pagardiname bazilikų lapeliais ir šaukštu pomidorų pesto.