Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu
Komentarų: 8
Balandžio 24. 2015
Recepto iliustracija

Sbrisolona  – itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero. Žodis  „sbrisolona” reiškia „sutrupinti ir perskelti pusiau”. Ir jeigu kepsite didesnėje plokščioje formoje, jo pjauti tikrai nereikės, o tik sulaužyti rankomis. Labai skanu mėgautis su juoda kava ir būriu draugų prie stalo, piknikaujant, bendraujant…

IMG_0404

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad sušiltų ir būtų kambario temperatūros. Išklokite kvadratinę ar kitokią didesnę kepimo formą kepimo popieriumi.

  2. Atidėkite gerą saują migdolų, o kitus sumalkite maisto kombainu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską, apelsino žievelę bei anyžiaus sėklas.

  3. Sviestą ir kiaušinio trynius rankomis įminkykite į miltų masę. Neišsigąskite, masė pradės beveik lipti į krūvą, bet nebus visiškai vientisa. Suberkite trupinių masę į skardą ir išlyginkite. Paberkite atidėtus migdolus ant viršaus.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kepkite vidurinėje lentynoje apie 30-35 minutes. Jeigu dar neparudavo, perkelkite į viršutinę lentyną ir kepkite 10 minučių. Leiskite atvėsti. Galite apibarstyti cukraus pudra. Laikysis pyragas-sausainis gerai ir ilgai, jei suvyniosite į kepimo popierių.

Komentarai
  • vilija

    Kepiau. Vadovavausi daugiau Natali versija. Vietoj aviziniu miltu dejau kavamale maltas kukuruzu kruopas (pyrage tad jautesi skanus ju traskumas), cukraus dejau maziau, sviesto 200 gr, citrinos ir kt.priedu nedejau. Viska sumaliau kombainu, tik kiausiniu trynius iminkiau rankom. Labai norejos ir baltymus ideti (kazin gal tiktu? Nemegstu ju palikineti). Tesla sulipo i kamuoliuka, tad i forma teko paplojant paslegti:). Ir kagi - neliko po valandos...teks vel kepti:). Gerai, kad cia to darbo - 5 min. Aciu labai uz recepta.

  • Natali

    Na o šiaip jau tai senas tradicinis Italijos Lombardijos regiono, Mantuvos miesto Sbrisolona pyragas yra toks:
    200 gr. flour
    200 gr. corn meal
    200 gr. almonds
    200 gr. sugar
    1 lemon
    2 egg-yolks
    100 gr. lard
    100 gr. butter

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą