#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas Bartas, žmona Ieva, dievinanti varškę, ir svarbiausi maisto kritikai ir ragautojai – trimečiai dvynukai. „Be padažo“ gimė kartu su šeima ir su karantinu. Kiekvienoje situacijoje slypi galimybė, – pasakojo Ieva. – Mums seniai kildavo minčių gaminti ne restorano, kuriame Bartas dirbo iki karantino, svečiams, o draugams, kaimynams, visiems. Bet vis atidėliojome: ne dabar. O dabar… per dažnus pasivaikščiojimus lauke su vaikais pavaišindavome draugus patogiai transportuojamu ir sveiku užkandžiu – varškės apkepu. Patiekalas susilaukė komplimentų.“
Kodėl varškės apkepas? Mūsų šeima jį labai mėgsta, nes varškė – lietuviškas produktas ir tokios užsienyje nėra. Nes sveika vaikams. Nes jo negausi restorane! Ir… nes varškė – tai žvaigždėtas Lietuvos rugpjūčio naktų dangus su krintančiomis žvaigždėmis ir išpildantis svajones kurti kažką savo. Bartas visuomet kartoja, kokia svarbi maisto produktų ir patiekalų kokybė, o ne padažas. Taip gimė „Be padažo“ su pažadu, kad bus skanu“, – pasakoja Ieva.
Ieva ir Bartas išduoda, kad šis apkepas valgomas kaip „legalus“ desertas, o malonumo ir skonio tiek pat, kiek ir nuodėmingoje akimirkoje su tortu. Subalansuotas vaikams, nes nedaug cukraus ir daug varškės, bet patinka ir suaugusiesiems.
Druktenių šeima apkepą skanauja taip: mama su uogiene, nes lepinasi juo kaip desertu, vaikai kartais su natūraliu jogurtu, o tėtis – vieną be padažo ir šaltą.
Tobulas varškės apkepas

Reikės:
Gaminimas
Užmerkiame manus piene.
Išplakame trynius su cukrumi ir tarkuotomis žievelėmis. Įmaišome varškę, viską pertriname kartu su manais.
Įmaišome išplaktus baltymus.
Ištepame formą sviestu. Kepame 45 min. 200 ℃ orkaitėje su vėjeliu.
Leidžiame 10 min. pailsėti ir skanaujame karštą. Bus tobulas ir šaltas kaip užkandis.

Ieva renkasi silikoninę formą ir teigia: „Vien kepdami šį klasikinį varškės apkepą kitokioje, gražesnėje formoje, iš karto susikuriame didesnę šventę.“
Jei netyčia apkepo liko ir kitai dienai, pašildžius jį orkaitėje vėl lauks šilti ir purūs pusryčiai.
Visada puikus patiekalai