Pavasarį, kai vitaminai auga ant kiekvieno kampo (ir krūmo), kviečiu drąsiai naudotis gamtos teikiamomis dovanomis ir žoles kaip kiaulpienės, dilgėlės ir garšvos drąsiai kviesti į savo lėkštę. Jei žaliajam kokteiliui dar tik kaupiate drąsą, tai tokį jaukų patiekalą kaip rizotas, nė nemirketelėję sukirs visa šeima. Nemeluosiu, sūrio, sviesto ir greitųjų angliavandenių čia per akis, bet saujelė kita vitaminais tutringų žolių pagerins situaciją.
Žaliasis rizotas su garšvomis

Reikės:
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame pusę nurodyto kiekio sviesto ir pakepiname smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir saliero stiebą, kol suminkštės.
Puode įkaitiname sultinį beveik iki virimo. Laikome karštai visą laiką, kol gaminsime rizotą.
Į keptuvę beriame ryžius ir maišydami apkepiname, kol taps vos skaidrūs. Tada į keptuvę šliukštelime vyno ir maišydami pavedame, ol beveik visas nugaruos.
Po vieną samtį pilame karštą sultinį į ryžius ir vis maišydami verdame ant nedidelės kaitros. Kitą samtį sultinio pilame tik pirmajam kone visiškai susigėrus. Taip bemaišydami supilame visą sultinį.
Elektriniu trintuvu iki košelės sutriname nuplautus ir nusausintus garšvų lapelius. Gautą tyrę supilame į keptuvę, išmaišome ir vos pakaitiname kol užvirs. Tada išjungiame kaitrą, į ryžius beriame smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, dedame likusį gabalėlį sviesto ir išmaišome. Uždengiame dangčiu ir paliekame pailsėti 5 minutes.
Paragaujame, ar netrūksta druskos. Prieš tiekdami į stalą, pagardiname plonai pjaustytu ožkų pieno sūriu ir juodaisiais pipirais.