Spausdinti

Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 šaukstų alyvuogių aliejaus
½ poro
½ sviestinio moliūgo (apie 300 g)
150-200 g rudųjų pievagrybių
100 g šaldytų baravykų
1 skiltelės česnako
200 -400 g karšto rūkymo šamo filė
Judos duonos patiekimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame smulkiai supjaustytą porą, kol ims minkštėti. Tada beriame burokine tarka sutarkuotą moliūgą, pagardiname druska ir leidžiame daržovėms pasitroškinti ant vidutinės kaitros kurį laiką, kol moliūgas taps minkštas. Išverčiame visą keptuvės turinį į atskirą dubenį ir atidedame trumpam į šalį.

2

Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir gražiai juos apskrudiname. Į tą pačią keptuvę sudedame šaldytus atitirpintus miško grybus (ranka juos nusunkiame nuo vandens pertekliaus), pagardiname žiupsniu druskos, juodųjų pipirų, smulkinta česnako skiltele ir maišydami dar pakepame, kol viskas gražiai paskrus. Visą keptuvės turinį beriame prie porų ir moliūgų.

3

Pakeptas daržoves ir grybus sudedame į maisto smulkintuvą (arba mėsmalę) ir sumalame iki rupios vientisos masės. Į ją pirštais įtrupiname arba peiliu smulkiai supjaustome rūkytą šamo filė ir gerai išmaišome. Dėliojame į stiklainėlius ir dovanojame mylimiems arba skanaujame su ruginės duonos trapučiais.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą