Šamo, grybų ir moliūgų paštetas
Reikės:
Gaminimas
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame smulkiai supjaustytą porą, kol ims minkštėti. Tada beriame burokine tarka sutarkuotą moliūgą, pagardiname druska ir leidžiame daržovėms pasitroškinti ant vidutinės kaitros kurį laiką, kol moliūgas taps minkštas. Išverčiame visą keptuvės turinį į atskirą dubenį ir atidedame trumpam į šalį.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir gražiai juos apskrudiname. Į tą pačią keptuvę sudedame šaldytus atitirpintus miško grybus (ranka juos nusunkiame nuo vandens pertekliaus), pagardiname žiupsniu druskos, juodųjų pipirų, smulkinta česnako skiltele ir maišydami dar pakepame, kol viskas gražiai paskrus. Visą keptuvės turinį beriame prie porų ir moliūgų.
Pakeptas daržoves ir grybus sudedame į maisto smulkintuvą (arba mėsmalę) ir sumalame iki rupios vientisos masės. Į ją pirštais įtrupiname arba peiliu smulkiai supjaustome rūkytą šamo filė ir gerai išmaišome. Dėliojame į stiklainėlius ir dovanojame mylimiems arba skanaujame su ruginės duonos trapučiais.