Spausdinti

„Kuršėnų“ vyniotinio pusbrolis iš Prancūzijos. Tik daug mandresnis ir prabangesnis. Kakavinis biskvitas, apelsinų džemas, avietės ir grietinėlės kremas – štai tokia sodria nata siūlome užbaigti šiuos prabangius kalėdinius pietus ar vakarienę.

Kalėdinis vyniotinis „Šokoladinė malka“

3
komentarai
2
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Biskvitui:

6 kiaušinių
150 g cukraus
60 g kakavos
Druskos

Įdarui:

150 g maskarponės
150 g plakamosios grietinėlės
150 g riebios grietinės
2 šaukštų cukraus miltelių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
5 šaukštų apelsinų džemo
Saujos šviežių ar šaldytų aviečių

Ganašui:

100 g juodojo šokolado
100 g riebios grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame biskvitą.

1

Elektriniu plaktuvu išplakame kambario temperatūros kiaušinius su žiupsniu druskos ir cukrumi iki labai labai purių ir šviesių putų – energingai plakti reikės apie 10-15 minučių, kol pasieksite tinkamą tekstūrą. Ji vėliau lems ypatingai purų biskvitą. Į išplaktus kiaušinius palengva įsijojame kakavą ir mentele labai atsargiai ją įmaišome, stengdamiesi palikti kaip įmanoma daugiau oro. Vis dėlto svarbu maišyti kruopščiai ir nepalikti sausų kakavos kišenių tešloje.

2

Kepimo popieriumi ištiesiame orkaitės kepimo skardą. Į ją pilame paruoštą biskvito tešlą, paskirstome tolygiai mentele ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) apie 15 minučių.

Kol biskvitas kepa, pasiruošiame ganašą:

1

Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Kai šis ištirps, po truputį sudedame ir įmaišome grietinę. Gautą šokoladinį kremą atidedame trumpam į šoną.

Gaminame kremą:

1

Elektriniu plaktuvu  iki putų konsistencijos suplakame grietinėlę su cukraus milteliais ir vanile. Ten pat sudedame maskarponę ir grietinę ir toliau plakame, kol gausime tirštą, standų kremą.

Sukame vyniotinį:

1

Iškepusį biskvitą išverčiame ant grotelių, o kepimo popieriaus, ant kurio kepė, lieka viršuje. Kol biskvitas dar šiltas, labai atsargiai nulupame tą kepimo popieriaus lapą ir leidžiame biskvitui apie 3-4 minutes pravėsti (bet ne visiškai, kad nespėtų sutvirtėti). Tada ant viršaus užteisiame naują švarų kepimo popieriaus lakštą Ir vėl viską apverčiame, kad dabar popierius jau būtų apačioje.

2

Biskvitą kaip įmanoma tolygiau ištepame apelsinų džemu. Tada ant viršaus tepame pasiruoštą grietinės, greitinėlės ir maskarponės kremą, barstome uogas. Pradėdami nuo kraštelio, esančio arčiausiai mūsų, imamės sukti vyniotinį, prisilaikydami kepimo popieriaus krašteliu. Gautą vyniotinį įsukame į tą patį popierių ir dedame į šaldytuvą visiškai sutvirtėti.

3

Atvėsusį vyniotinį perkeliame į serviravimo lėkštę, jei norisi, galima suformuoti nedideles šakeles iš šonų (įžambiai nupjauti vyniotinio galus ir juos pridėti šonuose). Galiausiai viską dosniai aptepame šokoladiniu ganašu. Puošiame uogomis, spygliuočių šakelėmis arba rozmarinais.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą