Jei žiemą svajojate apie šiltuosius kraštus, siūlau išsivirti ryškaus skonio malaizietišką sriubą – „Laksą“ su vištiena. Nebūtinai iš karto už lango nušvis saulė, bet, kad nuotaika ir savijauta pastaisys – garantuoju.
Malaizietiška sriuba „Laksa”
Sriubai:
Prieskonių pastai:
Gaminimas
Pirmiausia gaminame prieskonių pastą:
Į maisto smulkintuvą dedame nuvalytą ir peiliu pasmulkintą ciberžolę, svogūną, imbierą ir česnako skilteles. Įspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių, dedame aitriąją papriką, pilame žuvies padažo ir viską gerai sumalame iki pastos konsistencijos.
Verdame sriubą:
Pasirenkame puodą storesniu dugnu ir jame ant šaukšto kokosų aliejaus pakepiname pastą, kol gardžiai pakvips.
Nedideliais gabalėliais supjaustome vištų šlaunelių mėsą. Ją siunčiame į puodą ir išmaišome. Užpilame sultiniu. Ten pat įdedame likusius citrinžolės stiebus, prieš tai juos truputį patraiškę bukąja peilio briauna. Pagardiname druska, sudedame grybus ir leidžiame paburbuliuoti apie 5 minutes, kol vištiena pilnai išvirs.
Makaronus išbrinkiname atskirame dubenėlyje ir perplauname šaltu vandeniu, jei sriubą norėsime valgyti kiek vėliau. Jei planuojate suvalgyti iškart ir visą – makaronus galite dėti į verdančią sriubą ir virti, kol suminkštės.
Galiausiai į sriubą supilame kokosų pieną (kokosų kremą), pagardiname juodaisiais pipirais, kalendrų lapeliais ir aitriosiomis paprikomis. Patiekiame su žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Labai mėgstu Laksa. Kadangi esu vegetaras tai vietoj vištienos naudoju tofu.
Koks tai žuvies padažas?