Gardumynas tikras, nes kiauliena suminkštėja ir salieras toks saldus, o obuoliai gero saldumo ir rūgštumo tinkamo kartu su vynu duoda…O apie kiaules, tai kai mes važiuojam į kaimą pas Tomo mamą, tai ten aplinkui matom, kaip kiaulės ganosi po laukus, jos gyvena tokiose būdose ir laksto po pievą… Va taip užaugintos kiaulės, manau, yra pačios skaniausios…
Laimingi tie, kurie turi kaimą ir bobutę, kuri kaime jiems kiaulaitę užaugina.
Kiaulienos pjausniai su obuoliais ir salieru
Reikės:
Gaminimas
Kiaulienos gabalus truputį pasūdyti, apvolioti miltuose labai lengvai ir – į karštą puodą (aš naudoju tą nepamainomą sunkų geležinį puodą. Šiaip galima ir keptuvėje apkepti, bet paskui troškinimą reikės perkelti į puodą vis tiek).
Tai va, aliejaus šaukšte (-uose) apkepti tą kiaulieną, kad vietomis graži ruda plutelė pasidarytų. Neišvengiamai šiek tiek miltų pridegs prie dugno, bet čia nieko tokio, nes kai mėsa apkeps, ją trauksime lauk ir dėsime pjaustytą svogūną.
Svogūną kepinam, kad suminkštėtų, tada dėsim čiobrelį, pipirus, garstyčių šaukštą dosnų, tada pilsim vyną ir leisim paburbuliuoti.
Po to dėsim riekelėmis pjaustytą obuolį, salierą stambiom lazdelėm supjaustytą, viską apmaišysim, įdėsim druskos, jei dar reikia, sumaišysim viską, o ant viršaus uždėsim kiaulienos gabalus, uždėsim dangtį ir į orkaitę valandai arba ant nedidelės ugnelės ant viryklės apie valandą.
Vakar gaminau panasu patiekala , tik is Beatos knygos su putojanciu vynu , taip skanu , nors paimk ir niekam neduok!