Tiksliau, egg fried rice – nežinau, kaip čia lietuviškai gražiai išversti… Bet labai tradicinis dalykas – kiekvienas kinų restoranas turi… Tai trumpai aprašau.
Ryžiai su kiaušiniu
Reikės:
Gaminimas
Ryžius išvirti pasūdytam vandenyje, atšaldyti iš karto, nuplaunant šaltu vandeniu, kad būtų birūs, nesulipę ir šalti.
Į keptuvę – porą šaukštų aliejaus (pageidautina ne alyvuogių).
Kiaušinius išplakti su pora šaukštų sezamo aliejaus.
Žirnelius šiek tiek apvirti (na, bent jau tiek, kad atšiltų).
Ryžius pakepinti ant aliejaus su žirneliais ir kukurūzais, tada pilti kiaušinius ir maišyti…
Paprasta ir aisku, pabandziau – pavyko 🙂
kinieciuose situ ryziu su kiasiniais pirmakart paragavau…ir buvo labai skanu, uzsinorejau pati pagamint. bet cia ziuriu truputi kitoks receptas. anie buvo be zirneliu su kukuruzais, o su poru lygtai…man daug skaniau su poru ir siaip daugkam nepriima skrandis tu saldytu zirneliu. na bet esme ka norejau parasyt, tai, kad Beata pamirso paminet kokius prieskonius det. taigi cia ir yra svarbiausia dalis. manau druskos tikrai neuzteks, kazko dar ten buna ideta, nes toks idomesnis stiprus skonis….gal kasnors zinot ko?
labai skanu ir labai lengva pagaminti. Aciu BEATA!!!
Kinieciai visur deda sojos padazo, bei „Worcestershire sauce”, kuri turbut labai sunku rasti Lietuvoje (gyvenu ne Lietuvoje, tad nezinau). Prie sito patiekalo dar virtos vistienos idedu i keptuve pakepinti, dar skaniau. 🙂
Aš virdama ryžius panaudojau : ryžių acto šlakeli ir ryžių prieskonių, žirnelių nedėjau idėjau daugiau kukurūzų:)
Gavosi neblogai :)))