Spausdinti

Nuotraukoje viršus pateptas šilta abrikosų uogiene, kad blizgėtų, ir ant viršaus uždėti džiovintų bananų gabaliukai bei gi dar blizgučiai. Na, bet taip su tuo keksiuku stengtis nebūtina, nebent keksiuko laukia fotosesija…

Bananų ir aguonų keksiukai

0
komentarai
56
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

3 nedideli bananai (apie 300g)
2 kiaušiniai
120 g cukraus
150 ml kefyro
50 g sviesto
180 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai aguonų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įjungti orkaitę 190 C.

2

Kiaušinius, cukrų, kefyrą ir ištirpintą sviestą sumaišyti, kad pasidarytų vientisa masė. Sugnaibyti į ją bananus.

3

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir aguonomis, ir supilti į šlapią masę, greitai sumaišyti ritmu viens, du, trys.

Reklama
41011
4

Dėti į keksiukų kepimo skardą su popierėliais ir kepti 190 C orkaitėjė 30-40 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šiuos keksiukus kepiau Kalėdoms, skanūs, bet ne keksiukiški, mūsų ir mūsų svečių skoniui, be to, gal aš kažką dariau ne taip, bet jie be galo sunkiai išsiėmė iš popierėlių, vos ne puse keksiuko likdavo prikibę prie jo. Nors tuose pačiuose popierėliuose kepiau šokoladinius keksiukus, nebuvo jokių bėdų su jų išėmimu. Receptų laikausi tiesiog preciziškai 🙂 Ir ko gero šiais pirmais keksiukais teko šiek tiek nusivilti, o šiaip visi mano gaminti receptai iš abiejų knygų tiesiog fantastiški, neįsivaizduoju savęs virtuvėje, o ypatingai didžiųjų švenčių be jų 🙂

  2. Ką tik iš orkaitės ištraukti keksiukai jau garuoja ant stalo 🙂
    Skanumynas neišpasakytas – nei per saldūs, nei per sausi. Tik, deja, iškilo ta pati problema kaip ir Jenifer – nepavyksta draugiškai jų iškrsapštyt iš popierėlių. Gal kažką kitaip reikia daryt? Ar reikia būtinai dėt sviestą? Margarinas kepiniams galbūt taip pat tiktų? O gal tai ir yra priežastis, kodėl nedraugauja jie su manim 🙂
    Oh, well.. Kitą kartą gal geriau pavyks 🙂

  3. Kad keksiukai išsiimtų iš formelių, galima lašelį aliejaus į popierėlius įlašinti prieš kepant. Bet tik lašelį, nes kitaip bus negerai, popierėliai riebalais persigers. Bet šiaip nuo pačių popierėlių daug priklauso, aš visuomet naudoju „marks and spenser” parduodamus baltus popierėlius, tai iš jų išsiima visuomet be problemų 🙂

  4. Vakar iskepiau, super kokie skanus. Aciu Beatai uz receptuka ;). Pries kiek laiko visai kitokius kepiau, tai sviestas pilesi per krastus is formeliu, tokie riebus buvo ir neatsilupo nuo poperiuku. O sitems buvo viskas ciki piki. Padariau kaip rase Sandra ipiliau siek tiek aliejaus.

  5. Vakar iskepiau, super kokie skanus. Aciu Beatai uz receptuka ;). Pries kiek laiko visai kitokius kepiau, tai sviestas pilesi per krastus is formeliu, tokie riebus buvo ir neatsilupo nuo poperiuku. O sitems buvo viskas ciki piki. Padariau kaip rase Sandra ipiliau siek tiek aliejaus.

  6. Vakar iskepiau, super kokie skanus. Aciu Beatai uz receptuka ;). Pries kiek laiko visai kitokius kepiau, tai sviestas pilesi per krastus is formeliu, tokie riebus buvo ir neatsilupo nuo poperiuku. O sitems buvo viskas ciki piki. Padariau kaip rase Sandra ipiliau siek tiek aliejaus.

  7. nieko lasinti oi popierelius tikrai nepradekit!!! 😀

    Jus norit lupti iskarto karstus. Jie issilups tik atvese… 🙂

  8. Sveiki gerbiama Beata!
    As nerpaleidziu nei vienos jusu laidos! Aciu jums uz nuostabius receptus ir uz nuostabia nuotaika:) Nors esu dar jauna mergaite ir visada sakydavau „niekada neruosiu vyrui valgyti!”… bet kai pamaciau jusu laidas viskas pasikeit… Dabar as virtuveje trypsiu nuo ryto iki vakaro,kad tik nustebinti savo mylimaji jusu nuostabiais receptais:) Man iskylo vienas klausymelis kur galima isigyti keksiuku formeliu (popieriuku)?

  9. Labai skanus ir puikus keksiukai! 🙂 siandien nusipirkau keksiuku kepimo forma ir pirma karta gyvenime kepiau juos, tik vietoj aguonu dejau sokolado gabalelius 🙂 iskepe puikiai, atvese nesubliusko, lengvuciai, nesausi, tiesiog tobuli! 🙂 kepsiu dar ir dar ir dar 🙂 be to, man nuo popiereliu lupasi visai gerai, lygiai kaip ir pirktiniai…

  10. norint, kad keksiukai draugiškai išsiimtų iš popieriukų, tiesiog reikia nepagailėti kelių centų daugiau kokybiškesniems popieriukams. :)))), einu aš irgi dabar gaminti šių grožybių 🙂

  11. Beata, o jeigu popierines formeles keksiukams pakeisti silikoninem? Idomu ar issiimtu jau iskepe?

  12. Kepiau šiuos keksiukus Velykoms (dovanų). Tikrai labai skanus, kepiau siikoninėse formelėse, labai lengvai išsiemė net šilti :))) AČIŪ BEATA 😉

  13. puikus receptas, labai ačiū Beatai. Apskritai, patikimus receptus praktiškai randu tik jos puslapyje.

  14. puikus receptas, labai ačiū Beatai. Apskritai, patikimus receptus praktiškai randu tik jos puslapyje.

  15. labai skanūs keksiukai ir tikrai labai keksiukiški!!!! Labai greita ir LABAI skanu!!!!

    Labai ačiū!

  16. Nerealūs;)
    Visada kepu tik silikoninėse formelėse, tai su išėmimu, problemų jokių;) man patinka, kad jie tokie drėgni, pirmą kartą per daug apskrudo, tiesa niekada nedarau iš vienos nurodytos normos, visada dvigubinu, pirmą kartą tik trigubinau;) beje, paskutinį kartą aguonas pakeičiau kokoso drožlėmis;)

  17. Nerealūs;)
    Visada kepu tik silikoninėse formelėse, tai su išėmimu, problemų jokių;) man patinka, kad jie tokie drėgni, pirmą kartą per daug apskrudo, tiesa niekada nedarau iš vienos nurodytos normos, visada dvigubinu, pirmą kartą tik trigubinau;) beje, paskutinį kartą aguonas pakeičiau kokoso drožlėmis;)

  18. na turbūt galima kepu su naminiu kefyru ir tikrais (kaimiškais ) vištos kiausiniais tešla gavosi geltona geltona :)keksiukai kepa net lipa jau is savo „pufiku” 😀 atrodo nerealiai skaniai 🙂

  19. Labas Beata,kepiau keksiukus pagal jusu recepta,tik nelabai supratau ka blogai padariau kad atrodo kaip neiskepe,virsus labai grazus apkepes,bet vidus kaip neiskepusi tesla:(beje kepiau ilgiau negu jus rekomendavote.

  20. Sveikos, smaližės 🙂 Pirmą kartą kepu keksiukus, vis užmetu akį į orkaitę, dėja popierėliai neatlaikė tešlos, bet manau tai maža bėda. Skaitydama atsiliepimus, nekatrauju pati jų paragauti! Nors pusę jų, teks smaližiauti nuo skardos :))) Antrą partiją dėsiu į dvigubus 🙂 Ačiū Beatai už puikią idėją 🙂

  21. labai skanu, patys megstamiausi keksiukai, daznai juos kepu 🙂 kartais vietoj kefyro dedu grietine 🙂 labai minkstuciai gaunasi

  22. Ačiū už receptą. 🙂 Buvo labai skanu, iš pradžių ir man keksiukai buvo prilipę prie popierėlių, bet vėliau, kai atvėso ir šiek tiek pastovėjo, popierėlis nusiėmė puikiausiai 🙂

  23. Sveika, Beata. Pastebėjau, kad jų paviršius suskilo, kepiau silikoninėse formelėse, konvekcinėje krosnelėje, temperatūroje, kuri nurodyta recepte. Kodėl taip nutiko? Pati nė nenumanau, kadangi tai pirmieji mano kepti keksiukai 🙂

  24. MIela Beata, labai aciu jums už ši recepta:)tai buvo mano pirmieji fantastiski keksiukai visiems labai patiko tiek darbe, tiek namuose. Ir popiereliai nusilupo graziai nors ir buvo patys paprasciausi.Einu kepti antra karta:)

  25. Nerealūs keksiukai.
    Cukraus dėjau tik 70 gr.
    Miltai – 80 gr avižinių ir100 gr.pilno grūdo kvietinių. Vietoj aguonų – chia.
    Kepiau silikoninėse formelėse! Puikiai!

  26. Pirmą sykį kai kepiau, buvo ta pati bėda, nenorėjo atsiskirti nuo popieriaus,bet kadangi labai patiko, tai kepu jau 5 aji kartą ir viskas super, tiek su skoniu (rodos vis skanesni) tiek su popieriumi. Ačiū jums Beata

  27. Kepiau dideli keksa metalinej kekso formoj – gavosi nerealiai purus, dregnas, o tos aguonos… Pasakiskai tinka!

  28. Aš vietoj kefyro dėjau rikotos varškę irgi gavosi labai skanu. Beje rikotos varškę gaminu labai paprastai. Sušaldai šaldymo kameroje kefyrą, po to jį išimu ir padedu ant sietelio. Skystis nuvarva ir lieka sietelyje rikotos varškė.
    Dėkui Beata už receptą !!!

Rašyti komentarą