Šokoladainis – pyragas, kuris nežino, ar jis pyragas, ar saldainis? O gal sausainis? Bet aš žinau viena – jei kepsi brownie, tikrai neprašausi. Ar gimtadieniui, ar dovanai – visada gerai, nes daug šokolado ir ilgai išlieka gardus. O kam gi nepatinka šokoladas?
Turiu receptą, kuris dar iš mano pirmos knygos, tik dabar mažiau cukraus ir miltų. Valentino dienai, saldžiam savaitgaliui, svečiams ar neštis į svečius. Tik… pasistenkite nesuvalgyti vieni! Šitam skanumynui tikrai sunaudosite daug šokolado!
Aš naudojau juodąjį pagrindui ir pienišką su riešutais. Bet galite eksperimentuoti su savo mėgstamais skoniais.
Šokoladainis su pieniško šokolado gabaliukais

Reikės:
Gaminimas
Kiaušinius išmaišome su cukrumi (mikserio nereikia).
Svarbu nesudegint šokolado tai darau taip: šokoladą tirpinu kartu su sviestu – kai sviestas ištirpsta, dedu sulaužytą šokoladą, išjungiu kaitrą ir pamaišau. Jis lengvai ištirpsta pats!
Supilame su sviestu ištirpintą šokoladą į kiaušinių masę.
Įmaišome miltus ir druską.
Supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir prismaigstome sulaužyto šokolado gabaliukų.
Kepame 160°C ~25-30 min. Jei atrodo, kad per drėgnas – palikite atvėsti, sutvirtės. Jei norite sausesnio – kepkite šiek tiek ilgiau.
