Spausdinti

Iš tiesų tai ir vienos ir kitos šalies virtuvėje, rasime nemažai panašumų ir ypač gerai besilydančių sūrių. Ir vieni ir kiti turtingą ir lengvai pasilydantį sūrį poruoja su pikantiškom garstyčiom, bet kaip  jau yra klasikinėje kulinarijoje – prancūzams teko laimė viską pavadinti ir duoti vardus…Taigi croque monsier yra klasikinis karšto sumuštinio derinys, kai sūris išlydomas su garstyčiomis ir kumpiu, paprastai sumuštinyje. Šveicarų sūris yra švelnaus skonio ir itini puikiai lydosi, na o garstyčių sluoksnis maloniai kontrastuoja su sūrio turtais ir kumpio sūrumu suteikdamas malonaus aitrumo ir rūgštėlės…

 

Karšti sumuštiniai ala croque-monsieur su sūriu, garstyčiomis ir kumpiu

1
komentarai
5
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

8 riekės duonos
100 - 150 g virto ar kepto pjaustyto kumpio, bet tiks ir kitoks pvz intensyvesnio skonio lietuviškas rūkytas
šaukštas grūdėtų garstyčių ( bet galite rinktis ir kitokio tipo)
100- 150g sūrio
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Duoną supjaustom riekėm, ir paskrudinam pradžioje, arba orkaitėje karštoje 200C apie 5-7 minutes.

2

Tada ant duonos tepam garstyčių, dedam kumpio ir užbarstom sūriu. Vėl atgal į orkaitę, kol sūris išsilydo. Pabaigai užbarstom žalumo: laiškinių svogūnų pvz.

3

Ūkiškai ir gardžiai. Ir skalsu ir dideliam susibūrimui puikiai tinka.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanus sumustiniai, tiesiog galima pirstelius apsilaizyti!
    Dekoju uz sita puiku recepta!!!

Rašyti komentarą