Taigi apie žuvį. Žuvis Dorada. Tiksliau, visos trys, po puskilogramį svėrusios. Labai dar pasižymėjo petražolės ir jų kotai, kuriuos šiaip gal ir išmestumėte, bet jie puikiai tinka žuviai į pilvą įgrūsti, kartu su laiškiniais česnakais (chives).
Žuvis ši labai skanu su ryžiais, kuskusu ir salotomis. Iš jos išbėgs skanaus sviestinio skysčio, jį užpilkite ant žuvies ar ryžių, ar kuskuso… Štai toks paprastas receptas, bet kaip sakė valgytojai – karališkas (nes žuvis šviežutėlė). Pasimaitina šeši suaugę, beje.
Dorada kepta su petražolėmis, sviestu ir citrina.
Reikės:
Gaminimas
Doradas išvalykite ir vieną jų pusę įpjaukite tris kartus išilgai.
Į žuvų pilvo ertmę sudėkite nupjautus petražolių kotus bei kuokštelį laiškinių česnakų.
Česnakus nulupkite ir sutrinkite su druska grūstuvėje ar plokščiąja peilio dalimi.
Minkštą sviestą sumaišykite su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
Žuvį truputį pabarstykite druska ir pipirais.
Sviestą su prieskoniais įtaisykite į įpjovas, o likusį sudėkite į žuvies vidų.
Ant kiekvienos žuvies uždėkite po porą plonų citrinos griežinėlių.
Pašaukite į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
ačiū. visiškai gerulė žuvis gavosi 🙂 per kokias atostogas būtų įdomu pamėgint ir šviežesnį variantą, nei „akcijinė rimi”
Įpjoviau išilgai. Kaip rašėte, o nuotraukoje skersai. Bet iš esmės gavosi skaniai. Papildomai doradas aš sudejau ant citrinos griezineliu, kad nepriskrustu. Tikrai nepakenke, o padazo neliko. Bet kadangi valgem su salotomis, tai neprireikė.
Visiems skanaus!
aš petražoles pakeisčiau pankoliais arba krapais 🙂 su petražolėm žuvis man kažkaip blankiai…. va krevetes visuomet barstau petražolėmis:)
Vaiva, o krapu skonis nepermuš zuvies skonio? Nebent saikingai idet.
labai skanu, tik nereikia kepti 50 min, uztenka 15-max 20
Jau kelintą kartą kepu -na išties labai skanu ir paprasta 🙂
As pabandziau suvyniot i folija pradziai. Dar idejau topinambu ir brokolio. Super!
Kepiau 20 min. folijoje, 5 atvirai:)
Sis receptukas paprastas ir tinkantis bet kokiai zuviai, bet tik nedekit ant citrinos griezinėliu, kaip siulo Deimantė, zuvies vienas sonas apkarto nuo citrinos zieveles.
sveiki! gal keistas klausimas, bet – kokią kepimo programą naudoti? grill? 🙂
O koks būtų skaniausias garnyras prie šios žuvies?
Sveiki 🙂 O ar žvynus nuvalote prieš ruošiant?
Kepiau doradą pagal šį receptą. Gavosi super! Tik aš vietoj petražolių dėjau rozmariną: tiek į sviestą, tiek dar į vidų prikimšau. Ir gausiai česnako pridėjau.
Kai svarstėme, ką visą savaitgalį grilinti sodyboje, jog paįvairinti mėsišką meniu, vieniems pietums pasirinkome dorodas, o ruošiau jas pagal šį receptą: jokių ingridientų nekeičiau, visus naudojau, tik gausiau pridėjau papildomų kapotų česnakų į vidų. Pavyko nuostabiai: sultinga, skoniais persismelkusi žuvis, kurią valgėme fish & chips principu – su bulvytėmis ir majonezu. Taigi, receptas puikiai tinka ne tik orkaitei, bet ir lauko kepsninei: mes kepėme ant malkomis iškūrentos kepsninės anglių, grotelėse, kas minutę perversdami kitą pusę, viso – apie 20 min., o marinavosi žuvis šaldytuve pernakt. Jeigu galėčiau, pridėčiau ir nuotraukas: ant kepsninės, veriamos dūmo, žuvytės gulėjo nepaprastai patraukliai :)))
Pirmą kartą gyvenime kepiau žuvį (taip , aš virtuvės nedraugė) ir gavosi tobulai! Gal truputį persistengiau su sviestu, bet visa kita nerealiai.
Kepiau dorada pagal si recepta.Gavosi skani,tik as vietoje petrazoliu kitakarta bandysiu ideti rozmarino,o sviesta is anksto pasiruosiu,kad galetu supjaustyti lazdelemis ir be vargo sudeti i ipjovas.Kadangi man smirda keptas cesnakas,kita karta vietoje jo bandysiu ideti tarkuoto imbiero.Bet sis variantas tikrai buvo skanus,padazo buvo mazai,bet uzteko.Tai mano antras bandymas kepti zuvi orkaiteje,kuris pavykes.