Jei nedėsite jokių kruopų, tai gali išeiti pernelyg šlapias, nes ir bulvė, ir svogūnas, ir mėsa turi savyje syvų, kurie kepant išbėgs… Aišku, jei netikrą zuikį ilgai kepsite, skysčiai išgaruos, bet šiuo atveju skysčius sugeria kruopos, jos puikiai išpampsta ir išeina puikiai subalansuotas netikras zuikis..
Netikras kalakutienos zuikis
Reikės:
Gaminimas
Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 laipsnių. Pasiruošiame kepimo indą.
Saldžią bulvę ir svogūną sutarkuojame.
Sutarkuotas daržoves dedame prie mėsos, ten pat beriame prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.
Mėsą sukrečiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepsime apie 45 minutes. Kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio storio bus zuikelis, mėsos kepaliukas.
Kepkite inde, kuriame kepate pailgus ar kvadratinius pyragus. Kalakutiena yra liesa mėsa, tai jei norite, kad nepriliptų prie kraštų, patepkite indą aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
Puikus ir greitas patiekalas. As dedu avizinius dribsnius ir morkas, tai jis toks lietuviskesnis 🙂 gaunasi. Sauleje dziovinti pomidorai yra mano vaiku priesas, tai ju tenka atsisakyti :-(.
Labai įdomus receptas. Klausimas – ar tą saldžiąją bulvę galima kuo nors kitu pakeisti – paprasta bulve arba topinambu?
lba, o krupos virtos ar „žalios” dedamos?
sveiki, as panasiai kepiau toki netikra zuiki is vistienos krutineliu.gardumelis tikrai 🙂 mums uzteko dviem vakarienem ir dar liko,nes per daug iskepiau.kai kepiau,dejau pievagrybiu,jie duoda toki skanu prieskoni- grybiska 🙂
taigi,smagu buvo pasiskaityti,aciu uz recepta 😉
Laba diena, atsiprašau….. GAMINIME dingo kinva arba pakaitalas grikiai? Kur juos? Žalias ar jau išvirtas tas kruopas? Kaip tik galvojau kada pamaloninti namiškius su panašiu kepiniu.
sveika Beata,
gaminimo proceso aprasyme „pametei” kruopas 🙂 ar nereikia tu kinvu pamirkyti? ir gal jas galima kitomis kruopomis pakeisti?
Ačiū, Beata už puikų receptą. Bet labiausiai, už tas kynvas (beja, pagooglinus :), žiu, kad „kynva” ne „kinva”. Čia toks mažas pastebėjimas 🙂 ). Tikrai, dar man visiškai neatrastos kruopos! Va, va , sakau: Beata viską žino! 🙂 Tad dabar teks, po Olandijos parduotuves jų ieškoti, nes čia ką nors gero surasti, oi kaip reikia paplušėti 😀 😀 :D…
Norejau paklaust ar kruopeles turi buti sausos ar mirkytos?Labai puikiai gaunasi vietoj saldzios bulves kopustas smulkiai tarkuotas 🙂
Labai noriu pabandyti ( labai įdomūs produktai), nes tik vakar kepiau „netikruolį” iš kiaulienos, labai visiems patiko, manau ir tas kalakutienos turėtų būti skanus, tik kaip vaikus įkalbinti tą baltą ir žalią lėkštės papuošalus suvalgyti?.. 😉
Sveiki. O ar tiktų šiam zuikeliui kukurūzų kruopos?
O as dariau ir kruopos kaip idejau, tokios ir liko, tik paskrudo nuo kepimo, bet ten jokie syvai neatsirado ir kruopos traska tarp dantu kaip sezamo seklos. Bet kt, ziuriu, gavosi.
Mano vaikas MYLI saldziasias bulves, vine del to ir bandziau sita zuiki.
Ai, ir dar, kadangi kruopos liko palaidos, tai zuikis trupininis visiskai yra:( Gal kokio pieno ar sultinio truputi ivarvolinti reikejo man? Niekam nesigavo per sausas?
Miela Beata,
Nusprendziau siandien pasigaminti si puiku gamini, taciau kadangi neesu labai ispruses virtuveje, norejau paklausti kaip angliskai vadinasi ”Kynvos kruopos”?
Aciu uz atsakyma.
Aš ne kokia šeimininkė, bet šitas receptas dar niekad nenuvylė. Beata, o gal galima į silikonines keksiukų formeles sudėliot? Per kiek iškeptų?