Kai pakvimpa cinamoninės bandelės, atrodo, kojas pakerta, kaip norisi! O šios dar bus ypatingai purios ir minkštos, nes mielinę tešlą ruošime šiek tiek kitaip – įmaišysime azijietiškuose kepiniuose naudojamo tangzhong.
Mielinei tešlai jis suteikia purumo, palengvina jos kilimo procesą. Papildomo drėgnumo bandelėms suteiks obuoliai, o viską vainikuos vanilinis glajus.
Tai jei jau kepėte šias įprastas mielines bandeles su cinamonu, pabandykite jas pasigaminti nauju būdu. Pajusite skirtumą!
Pasiruošiame įmaišalą į tešlą – tai bus tokia į manų košę ar bešamelio padažą panaši tyrelė. Visas įmaišalui skirtas sudedamąsias dalis – vandenį, pieną, miltus – supilame į mažą puodelį ir išmaišome, kad būtų vientisa masė. Maišydami šluotele minutėlę pakaitiname, kol sutirštės, o puodo dugne matysis šluotelės paliekamos linijos.
Pieną pašildome su sviestu, kol šis ištirps. Miltus sumaišome su druska, sausomis mielėmis. Lengvai paplakame kiaušinius ir pilame į miltų bei mielių mišinį, ten pat pilame dar šiltą (bet ne karštą) pieną su sviestu ir dedame visą paruoštą įmaišalą tangzhong. Viską gerai išmaišome. Uždengiame dubenį ir 20 min. leidžiame tešlai pastovėti. Tuomet gerai išminkome. Tešla bus švelni ir šiek tiek lipni.
Dedame tešlą į aliejumi ar sviestu lengvai pateptą dubenį ir paliekame kilti valandą ar pusantros. Kai iškyla, padalijame į dvi dalis ir iškočiojame pailgus tešlos lakštus.
Įdarui obuolius supjaustome labai smulkiais kubeliais. „Dansukker“ nerafinuotą cukranendrių cukrų sumaišome su cinamonu. Ant tešlos lakštų tepame tirpinto sviesto, paskleidžiame cinamoninį cukrų ir obuolių kubelius. Suvyniojame į ritinį, pradėdami nuo ilgojo krašto.
Kiekvieną ritinį supjaustome maždaug 5 сm griežinėliais ir palikdami tarpus dedame bandeles į sviestu išteptą skardą. Pridengiame ir leidžiame dar pusvalandį bandelėms pakilti.
Kepame 180 °C orkaitėje apie 25–30 minučių. Jei po tiek laiko jos vis dar atrodo blyškios, neverta nerimauti – geriau minkštos ir neapskrudusios nei sudžiūvusios
Glajui ištirpiname sviestą, į jį beriame miltelinį cukrų „Dansukker“, druską, vanilinį cukrų, pilame pieną ir viską išplakame šluotele, kad neliktų gumuliukų. Užpilame ant pravėsusių bandelių.
Miltelinis cukrus „Dansukker“ bus geriausias pagalbininkas ruošiant glajų. Nes kokios cinamoninės bandelės be glajaus? Miltelinis cukrus „Dansukker“ visada išliks smulkus ir nesukibs į gabaliukus, nes pagamintas pagal modernią technologiją. Jis tinka pyragams kepti, desertams gaminti, glajui ruošti ir kepiniams puošti.
Tobulos! Gaminau pirmą kartą,pavyko super!
Sveiki, o vietoje sausų mielių galiu “šlapias” naudoti?