Fantastiniai cukinijų vafliai, kuriuose sūrio ir daržovių yra daugiau nei miltų! Skamba gerai? Patikėkit, jie tikrai verti atsidurti jūsų pusryčių (o gal ir pietų ar vakarienės) lėkštėje.
Cukinijų vafliai
Reikės:
Gaminimas
Sutarkuojame cukinijas, jas pagardiname česnakine druska ir išmaišome. Nieko ilgai nelaukę perkeliame tarkius į sietelį ir nuspaudžiame nuo jų perteklinį vandenį. Į nusausintas cukinijas mušame kiaušinius ir išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Viską išmaišome, kol susijungs į tirštą rupią tešlą. Ją galima pagardinti juodaisiais pipirais, jei mėgstate.
Įkaitiname vaflių keptuvę. Priklausomai nuo to, kokią naudojate – belgiškų vaflių ar „čirvinę”, jie gausis arba storesni ir drėgnesni, arba plonesni ir traškesni. Dedame po kupiną šaukštą tešlos (nepersistengiame, kad nepradėtų bėgti pro kraštus) ir kepame kantriai, kol išorė dailiai apskrus.
Skanaujame vaflius karštus arba jau atvėsusius. Aš mėgstu juos pagardinti grūdėta varške su pomidorias – kartu gaunasi tikras sotus patiekalas.
Ta cukinija kokio dydžio gramais nes Anglijoje parduotuvėse taij jos kai dvi morkos dydzio
Nuostabūs! Buvo neįtikėtino skanumo pusryčiai. Naudojau čederio sūrį ir valgiau su graikišku jogurtų. Puikiai tiko 🙂