Florentinai
Komentarų: 4
Lapkričio 27. 2021
Recepto iliustracija

Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni įvairiausių sėklų ir džiovintų spanguolių. Šie sausainėliai tikrai taps geidžiamiausia kalėdine dovana.

Porcijos ikona
Porcijos
asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol ištirps. Tada į keptuvę sudedame sviestą, pilame grietinėle ir išmaišome šluotele. Pradžioje gali sušokti į vieną gabalą, todėl nenustojame maišyti ir kaitinti, kol susijungs į vientisą karamelę.

  2. Į karamelę sudedame medų, druską, vanilės ekstraktą, miltus ir išmaišome.

  3. Dubenyje sumaišome visas sėklas, migdolus ir džiovinta sspanguoles. Ant jų supilame karamelę ir gerai išmaišome.

  4. Šaukštu ant skardos formuojame nedidelius kauburėlius – kepdami florentinai išsiplės ir taps plonyčiai, traškūs. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

  5. Sausainėliams iškepus pirmiausia juos visiškai atvėsiname, o tik tada dekoruojame, šlakstome lydytu šokoladu.

Komentarai
  • Birutė

    Sveikos, mielos šeimininkės. Florentinai išėjo puikiai, beje, iš antro karto.(Pirmąkart išėjo per stori ir per riebūs.) Todėl truputį kai ką pakeičiau. Pirmiausia ištirpinau cukrų, paskui dėjau sviestą (šiek tiek mažiau nei nurodyta), miltus. Viską išmaišiusi srovele pyliau grietinėlę su pienu (150 ml grietinėlės ir 50 ml pieno). Viskas gerai išsimaišė, karamelė nesušoko.Toliau viskas pagal receptą.

  • Elena

    Man irgi gavosi skystoka tešla. O kepant labai įsileido. Manau, kad turėtų būti 100ml grietinėlės. Bandysiu dar kartą

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą