Jautienos troškinys su obuolių sultimis ir moliūgu
Komentarų: 3
Kovo 21. 2014
Recepto iliustracija

Sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys saldumui ir rūgštelei… Ir ką jus sau galvojate, derinys super geras, rezultatas: goslus intensyvus salsvai rūgštus jautienos troškinys…

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Mėsą supjaustykite plonais pailgais gabaliukais, pabarstykite pipirais ir miltais.

  2. Į puodą pilkite porą šaukštų aliejaus ir per keletą kartų apkepinkite mėsą. Svarbu, kad bent pusė mėsos gražiai apskrustų, tai tikrai svarbu.

  3. Porą supjaustykite ir dėkite prie mėsos, tada morką. Ir leiskite dar vos pasitroškinti minučių penketą.

  4. Dabar jau pilkite sojos padažą, Worcesterį ir obuolių sultis, dėkite lauro lapus beigi dar juodų pipirų.

  5. Uždenkite, troškinkite apie pusantros valandos ant nedidelės ugnies, bet tiks ir ilgiau – kuo ilgiau, tuo geriau.

  6. Pabaigoje sudėkite moliūgą ir leiskite dar pusvalandį viskam pasitroškinti.

Alternatyva

Jei neturite moliūgo – galite pabaigai įdėti cukinijų ar morkų daugiau.

Komentarai
  • Rūta

    Labai skanus troškinys! Šeima labai gyrė... Mėsa tiesiog burnoj tirpo. Šįvakar gaminsiu vėl. Ačiū už puikų jautienos receptą!

  • Jūratė

    Taip, Jūs teisi. dauguma sojų padažų yra niekam tikę, bet yra ir prekybos centruose yra vertų dėmesio, tik reikia atidžiau sudėtį perskaityti.
    Cituoju dalį straipsnio, kurį kaip tik šia tema neseniai radau:
    ,,Jeigu ant pakuotės surašyti tik keturi ingerdientai: vanduo, sojos pupelės, kviečiai ir druska - reiškia produktas pagamintas natūralios fermentacijos būdu. Tačiau jei ten dar aptiksite dažiklių, konservantų, kvapiklių - tai pusfabrikatis. Apie tai, kad padažas natūralus gali byloti ir jo kaina: natūraliai fermentuoti sojų padažai brangesni.''

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą