Moliūgo ir rudojo cukraus pyragas
Komentarų: 15
Spalio 30. 2014
Recepto iliustracija
Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Trupiniams:
Gaminimas
  1. Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, po vieną įplakame kambario temperatūros kiaušinius. Viską plakame, kol susidarys baltas purus kremas.

  2. Sudedame grietinę, išmaišome. Abiejų rūšių miltus persijojame kartu su prieskoniais ir kepimo milteliais ir beriame į sviesto masę ir išmaišome, kol neliks sausų miltų ruožų.

  3. Stambia burokine tarka sutarkuojame moliūgą ir įmaišome į tešlą.

  4. Gaminame trupinius: pirštais sumaigome sviestą su cukrumi ir miltais, kad gautųsi drėgną smėlį primenantys trupiniai.

  5. Tešlą supilame į pasiruoštą, kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepinio viršų barstome trupiniais ir kepame iki 180 laisnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, ar net valandą su trupučiu. Ar pyragas iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku, įbestu į kepinio vidurį. Jei jį ištrauksite švarų, neaplipusį trupiniais – pyragas iškepė. Geriausia jį pjaustyti jau atvėsusį.

Komentarai
  • Loreta

    Miela Beata, pernai kepėme pyragą pagal Jūsų receptą, nuostabus gavosi. Šiemet irgi visi tokio tikisi, bet video apie gaminimo eigą neberodo... gal galėtumėte parašyti bent keliais sakiniais, būčiau nepaprastai Jums dėkinga. Labai norėtume kepti šiandien...:)

  • Giedre

    Gal galetu kas pasakyti ka su moliugu daryti? Neberodo video.
    Mazdaug suprantu ka su kitais produktais daryt :)

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą