Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis limonadas, ypač tokiomis karštomis dienomis kaip ši. Limonadui puikiai pasitarnaus užsilikusios ar savo prekinę išvaizdą praradusios braškės.
Braškių ir rabarbarų limonadas
Reikės:
Gaminimas
Į puodą pilkite vandenį, sudėkite nukluptus ir stambiais gabaliukais supjaustytus rabarbarus, cukrų bei citrinos žievelę. Užvirkite ir pavirkite apie 10 min. arba kol cukrus ištirps, o rabarbarai suminkštės.
Sudėkite stambiai supjaustytas braškes ir padidinkite kaitrą. Pavirkite 3-5 minutes.
Atvėsinkite ir perkoškite limonadą per sietelį. Paspausdami gerai išsunkite tirščius – ten slypi visa spalva ir skonis. Tirščius išmeskite.
Paragaukite ir prireikus pagardinkite limonadą šlakeliu citrinos sulčių. Itin gardus atšaldytas ar patiektas su ledukais. Patiekiant galite pagardinti ir kartu papuošti braškių gabaliukais ar mėtos lapeliais.
Žinokit, Beata, šis receptas reikiamu laiku ir vietoj. Seniai ieškojau kažko panašaus…ir…štai radau!
Ačiū, Beata, Jūs taip mane įkvepiat naujiems išbandymams, kad uchh…dulkių kamuoliai lekia iš paskos….:)
Receptas atrodo puikus, reikės išbandyti.
Tik niekaip nesuprantu, kodėl KOMPOTĄ pavadinote limonadu??? 🙂
Bus įdomu pabandyti, tik nesinori to cukraus… Gal galima dėti pavyzdžiui sevijos sirupą? 🙂
Man gėrimas gavosi per kartus įdėjus visą citrinos žievelę, su ledukais skanu, nes atsiskiedžia, bet šeimai tas kartumas be ledukų neįtiko 🙂