Spausdinti

Kyjivo kotletas

2
komentarai
21
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių su petuku (arba be)
60 g sviesto
1 kiaušinio
džiūvesėlių
aliejaus
druskos
Juodųjų pipirų
Saujelės petražolių
Saujelės krapų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia pasigaminame sviesto įdarą. Minkštą sviestą sumaišome su kapotais žalumynais, pagardiname druska ir pipirais. Suformuojame nedidelį volelį. Jį įsukame į maistinę plėvelę, kraštus susukame kaip saldainio ir padedame į šaldiklį 10-15min., kad gerai sušaltų.

2

Nuo vištienos krūtinėlės atskiriame vidinę filė.

3

Išmušame vištienos filė ir vidinę filė: ant vištienos filė tiesiame plėvelę ir mušame lygiuoju muštuko galu tik iš vienos pusės. Suploniname iki 7–10 mm, svarbu, kad filė nesuplyštų.

Reklama
41011
4

Viršutinę filė pusę pabarstome druska ir pipirais. Ant išmuštos mažosios filė dedame gabaliuką sviesto ir apvyniojame mėsa.

5

Statome vidinės filė ir sviesto ritinuką ant didžiosios filė ir standžiai apvyniojame, apgaubiame jį didžiosios filė mėsa.

6

Į dvi lėkšteles arba negilius dubenėlius susidedame volioti skirtus produktus: kiaušinio plakinį ir džiūvėsius. Suvyniotą kotletą pavoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje. Tą patį pakartojame 2 kartus. Kiaušinio plakinyje pavoliojame 2 kartus, džiūvėsėliuose – 3 kartus. Voliodami vis paspaudžiame ir formuojame cepelino formos kotletą.

7

Įkaitiname aliejų. Patikriname, ar aliejus tinkamos temperatūros: įmerkiame į aliejų dantų krapštuką, jei apie jį ima rinkti burbuliukai – laikas kepti.

8

Puode ant mažos ugnies įkaitiname aliejų. Geriau rinkitės mažesnį puodą – reikės mažiau aliejaus. Kotletas turi būti apsemtas. Verdame 3–4 minutes.

9

Išvirtą kotletą šauname į iki 180 ℃įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba,as idara darau cesnakini – naudoju tarkuota mocarela suri,sviesta,krapus,cesnaka ir grietinele…man pats paciausias idaras…mmmmm 🙂

  2. Sveiki. Norėjau paklausti as ruošiuosi gaminti šį patiekalą savo mamai.ar galima turėti kokią papildomą skonio masę viduje šio kotleto.(beja jus nuostabi šefė su šypsena ir su kūryba )

  3. Laba diena moteris ,merginos ir paneles . Kaip galvojat ar nepamaišytų sūris viduje prie sviesto , nesenai daugiau ir norėjau paeksperimentuoti tik nesinorėjo sugadinti . Bet gal kas esat darę?

  4. Sveiki,
    Paskubėjau ir išmušiau abi puses mėsos. Tai dabar jau viskas sugadinta? Ar pavyktų dar išgelbėti?

Rašyti komentarą