Spausdinti

Jei pastebėjote, kad kaštainiai parudavę ar slidoki, glitūs, tai reiškia, kad jie sugedę. Tokių nei gaminti, nei valgyti, žinoma, nereikėtų. Kaštainiai greitai genda, tad sandėliuoti jų nereikia.

kastainiai_Beatos virtuve

Kepti kaštainiai

2
komentarai
21
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

Kaštainių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

2

Tvirtai suimkite kaštainį nykščiu ir smiliumi, ir atsargiai pjaukite duonos peiliu išilgai (turėtų pavykti vienu judesiu). Dar paplitęs būdas įpjauti kryžiuką, tačiau išilgai pjaunant vėliau lengviau atsidaro kiautas.

3

Taip supjaustytus kaštainius suberkite į puodą su vandeniu ir užkaiskite. Kai vanduo pradės burbuliuoti, perpilkite juos į sietelį, kad nuvarvėtų. Tada perkelkite kaštainius ant kepimo skardos. Pabarstykite druska.

Reklama
41011
4

Kepkite 15-20 minučių, kol kiautas pradės luptis. Ištraukite iš orkaitės ir supilkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15 minučių.

5

Garai padės jiems lengviau nusilupti. Po to jau lengvai galėsite išlupt kaštainius.

Ingredientai
Patarimas

 

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gal galėtumėte rekomenduoti, kur Vilniuje galima įsigyti užtikrintai nesugedusių kaštainių? Vis dėlto parduotuvėje jų kainą nemaža, todėl nesinorėtų po to spjaudytis. Ačiū 🙂

  2. Miela Beata, o kaip angliškai tie kaštainiai? Ne Lietuvoje esu, ir tiesą sakant niekur nemačiau jų pirkti, bet bent pasiklausti galėčiau, jei žinočiau kaip jie vadinasi 😀

  3. Gyvenu Vokietijoje.Gavau is vienos mociutes kastainiu,siaip sau..nes jai ju per daug sake.Turi visa medi:-) . Hmm,nebuvau as ju nei valgiusi,nei gaminusi. Tai paklausiau kaip ta miela mociute juos valgo.
    Sako ,vaikeli,ipjauk kryziuku,pavirk 20 min,paskui gali su lukstais,gali ir be lukstu keptuveje ant sviesto ir truputi medaus paskrudint.
    Virdama dejau druskos i vandeni,nulupau isvirtus,pakepinau kaip mociute sake…mmmm..labai skanu. Valgant uzsiberiau truputi druskos.
    Nuo siol esu kastainiu gerbeja.

  4. Ačiū visiems pasidalinusiems apie kaštonų paruošimą maistui. Tikrai labai skanu. Dar nepaskaičiusi šių rekomendacijų išmėginau nusipirkusi jų keletą iš IKI. Net neįpjovus viriau puode ant garo. Patobulinsiu gaminimo būdą!

  5. Tik pamirsot parasyti, kad kastainiai turi buti laikomi vandenyje apie pora val, nes kitaip iskepus ir norint islukstemti, vargsit su odele, kuri nenusiims taip lengvai kartu su kiautu

  6. Bet man teko kažkada pietuose valgyti keptus su cukrum kaštainius,-buvo skanūs,kaip riešutai

Rašyti komentarą