Bananai ir ananasai salotose? Tikrai taip! Puikus pomidorų, daigintų žirnių bei vaisių derinys tiesiog skanduoja: va-sa-ra!
Tai tikrai fantastiškos Karibų jūros regiono salotos su labai neįprastu, bet skaniu padažu. Jos sugalvoto virtuvės šefo ir ne vieno puikaus restorano savininko Egidijaus Lapinsko.
Kaip jas pasigaminti, Egidijus kadaise rodė mano laidoje. Tai tokios kvapnios, saldžios, nepamirštamos salotos, kurias galima pasigaminti bet kur – kai neturi keptuvės, kad išsikeptum vištienos ar žuvies.
Tad dabar pats metas prisiminti šį puikų receptą. Šią vasarą niekur toli nukeliauti negalime, tad keliaukime bent jau virtuvėje. Šios gaivios ir natūralaus saldumo turinčios salotos trumpam nukels jus į Karibų salas.
Joms tiks tokie daigai, kokius turite ar rasite nusipirkti. Salotoms jie suteikia gaivumo ir traškumo. O jei ir nerasite, puikiai galite išsiversti su kitais salotų lapais, sultenėmis, kitokiais žalumynais.
Karibų salotos su kokosų pieno padažu
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Pomidorų odeles nulupame ir supjaustome pomidorus kubeliais. Mangą ir bananą nulupame, ir taip pat supjaustome didesniais kubeliais.
Į dubenį sudedame salotų lapus, daigintus žirnius, daigintus porus, susmulkintus laiškinius česnakus, kubeliais supjaustytą ananasą, jau pasiruoštus pomidorus, mangą ir bananą.
Į kokosų pieną sudedame smulkintą česnaką, imbierą ir čili papriką, beriame čili troškinio prieskonius, įspaudžiame citrinos, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską išmaišome. Tai bus mūsų salotų padažas.
Salotas apšlakstome pasigamintu kokosų pieno padažu, viską išmaišome ir … ragaujame!
Beata, norejau pasitikslinti kokį kokosų pieną naudoti – ar tą konservuotą tirštą iš skardinių ar tą kur parduodamas kaip augalinis pienas ?