Eitvydo traškūs vafliai
Reikės:
Gaminimas
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu beveik iki baltumo.
Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.
Miltus persijoti kartu su druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį palaisvinti – paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk.
Vaflius kepame gerai įkaitintoje vaflinėje keptuvėje, kad neatvėstų ir išliktų traškūs, kad neatvėstų, laikome ant grotelių iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
Mmm, labai gardžiai atrodo, o ir jaunasis kulinaras – puikus!
Turiu klausimą, kokio gamintojo ši Eitvydo vaflinė? 🙂 Turime ir mes vaflinę, tačiau joje iškepę vafliai būna itin ploni, o šie tokie tikri senoviški, kaip močiutės, o ir raštas puikus 🙂
Labai labai skanus 🙂
Miela Beata, gal žinote kas gali įtakoti iškeptų vaflių jaučiamą kartumą?
Ačiū už atsakymą. 🙂
Vaflinė kaip tik nauja, bet taip buvę tik keli sykiai. Vaflinės visai niekuo netepu. Ar gali tai įtakoti vanilinis cukrus jei jo šiek tiek daugiau?
skanūs, bet labai labai trapūs, kai atsikandi- rankoje subyra visas vaflis…
labai geri vafliai isejo 🙂 trapus ,skanus,saldus!:)
Pasitikiu 100%, einam su sūneliu kepti 🙂 Ačiū už receptą
Labai, labai skanūūūs! Ačiū, už nuostabų receptą!
Puikūs vafliai. Išbandžiau pati, tikrai pasiteisino receptas. Labai skanūs. Ačiū už receptą.
Sveiki. Gal kas nors patars kokios firmos vafline isigyt, jeigu norisi storu minkstu kaip pas mociute vafliu? nes namuose ne dujine o elektrine kaitlente 🙂
as esiu labai dekingia sitam berniukui uz gera recepta manio vyras labai meksta ir as pati valgau tai pat ir manio vaikai valgio su moloniumu
xe xe, kepiau vaflius su čirvinių blynų keptuve :DD receptas geras, bent jau visi girė ir minėjo kad skanu ir trašku 😉 tešla gal man pertiršta gavosi, bet pavyko puikiai 🙂
labai patiko.traskus, skanus. kepeme senovineje keptuveje,gavosi labai gero storio, saldus, traskus.dar jei imerkti galiukus i sokolada arba susukus prideti karameliniu kukuruzu su pabarstukais/jau super grazus desertas vaikams
Neskanus vafliai. tikrai ne tokie kaip senoviniai…
O man nepatiko per daug trupantys ir per saldus
Suviliojo. Begam su sese daryti tikiuosi bus skanus ir iseis 🙂
Super! Išbandėme! Labai mūsų šeimynai patko! Kepsim pagal šį receptą nuolatos!
Sveika kepiau karteli vaflius gavos lb skanus.bet kodel kita diena jie man suminkstejo ir is formos isejo visai.gal uzdenkti juos reikejo kad isliktu traskus ir kita diena?
Vafliai labai skanūs, trapūs. 😉
Miela Beata,ar galima pagal si recepfa vaflius kepti sirdeliu formu keptuveje??
Ačiū jums labai. Tikrai buvo labai skanūs vafliai.
O man nesigavo traskus…gal kad kitokio tipo vaflinej kepiau 🙁 gavosi minksti…bet ir kiek maziau cujraus dejau. Ar tai gali itakoti traskuma ??
patys skaniausi vafliai visi klausia koks receptas. manau kad sviestas duoda visa traskuma o ne grietine ar kefyras kaip dauguma kepa ačiū
Miela Brata o jeigu as su šia tešla pasidaryciau pusiau blynus ir kepciau cirviniu keptuveje? Kazin kas gautusi? Na gal keliais kiausiniais maziau deciau… arba gal turite skanu cirviniu recepta 🙂 ?
Kur galima nupirkti tą vaflių suktuką?
Tik ka issikepiau siu vafliu:) skonis primena vaikysteje mamos keptus vaflius:) o jau traskumas…mmm;) ziauriai skanus vafliai:) toks senovinis vafliu receptas!!
Nusipirkau vaflinę standart, kepiau vaflius pagal receptą, bet man visas sviestas išbėgo ant stalo, pribėgo pilna vaflinė, reikėjo ardyt, kad išvalyti, tarybinėse buvo spec.griovelis nubegt riebalams, nežinau kame priežastis,gavosi sausi ir jautėsi kiaušinių skonis
Sveiki ar reikia būtinai dėti vanilinio cukraus??
Sveika o ką daryti kad jie būtų minkšti ir netrapus ? Kaip ledus valgant tuose trikampeliuose jie būna minkšti ir tystantys
As vietoje sviesto dedu kepiniu margarina, nes sviestas istirpsta ir isbega, o margarinas netoks tirpus, tada vafliai buna ne tokie trapantys, minkstesni. Labai gerai prisimenu, kad mama vaflius kepdavo tik su margarinu.
Na nesigavo trapūs. ir dar per daug saldūs. Turėjau bendradarbės receptuką, bet kažkur pasimetė – ten buvo tikrai nerealūs vafliai – daug kartų kepiau.
O burbuliniai vafliai gautųsi pagal šį receptą? Gal kas turite gerą išbandytą burbulinių vaflių receptuką, kad gautųsi traškūs, o ne minkšti kaip blynas?
Labai skanūs gavosi valfiai, ir svarbiausia begalo traškūs, tirpstantys burnoje 🙂
Ačiū už puikų receptą, reikėjo skubiai, ėmiau jūsų patį pirmą ir labai džiuogiuosi! Kepiau mažyčius vafliukus, kaip taler’ius, sūnui į darželį užgavėnių proga. Grįžo patenkintas, nes patiko visiems vaikams ir auklėtojai 😀
O jiegu neturim vaflines kur kitur galima kepti
Labai skanu. Tokius vaikystėje su mama kepdavome.
Visa tešla išbėgo per kraštus,ką ne taip dariau?
Aciū
Tooobuli vafliai gavosi. Saunuolis berniukas
Ar iš šios tešlos galima kepti burbulinius vaflius?