Šis receptas – 4 asmenims reikės (bet tai ne taisyklė, visko galima ir daugiau, ir mažiau. Kapiš? Skanaus.
Gardieji makaronai pagal Gudrutį
Makaronams (jei juos gaminsite):
Padažui:
Gaminimas
Paimat šoninės, supjaustot platesniais gabaliukais (arba kaip mėgstat), metat ant keptuvės, greitai supjaustot svogūną irgi metat į keptuvę, apkepinat.
Jau link pabaigos kepant svogūnus, supjaustot grybus, irgi sumetat į keptuvę ir pakepinat. Nereikia, kad visai sukeptų, tiesiog pašiltų, skaniai parustų.
Pagardinat druska ir pipirais, nepersistenkit su druska , nes šoninė būna jau sūdyta.
Kepimas baigtas, išjungiat keptuvę, įmetat saują špinatų, išmaišot.
Išverdat makaronus sūdytame vandenyje, juos nusunkiat, apšlakstot alyvuogių aliejumi ir permaišot.
Suberiat viską iš keptuvės ir dar kartą permaišot, sudedat į lėkštes, papuošiat vyšniniais pomidorais, įpilat vyno į taures ir mėgaujatės.
Dar skaniau, jei įdėtumėte ir Pesto padažo.
o sonine rukyta??:)
o dar paprasciau- tai tik su pesto isvirtus makaronus sumaisai ir valgai:) ir tikrai skanu:)
Gudruti, o tu isties gudrus. Net makaronus pats darai.10 balu. Mano seimoje mama laikas nuo laiko gamindavo naminius makaronus,as uzmeciau sita reikala. Aciu,kad visiems primeni,kad nesudetinga juos ir namie daryti.Tikrai,kazkodel Lietuvoje priimta,kad makaronai varguoliu maistas. O juk tai sveikas,greitas,skanus maistas. Ir,tiesa pasakius,as dar nesutikau vyro,kuris nemegtu makaronu:-) Mano brangiausias tai „buria” visokius padazus, o as tiesiog uzsitarkuoju truputi peremzano,pagnaibau baziliko,dar uzmetu kelis vysninius pomidorus ir kas kart stebiuosi nuuuuu kaaaaip skanuuuuu…:-))
Neskanu. Padažo kaip ir nėra, vieni lašiniai :/ labai jau lietuviškai.
MANAU BUS PUIKI VAKARIENĖ PENKTADIENIO VAKARĄ:)
Kuo daugiau lasiniu, tuo skaniau ir sveikiau:)))
sutinku kuo daugiau lasiniu tuo skaniau:) o kai jie apskrude mmmmmm…..
ir dar galima pakeisti pesto i grietinele ir isimti pomidorus bei ideti zaliu zirneliu (tiks ir saldyti)…..
as grietinele sumaisau su kiausinio tryniu ir uzpilu ant makaronu, kuriuos sudedu i keptuve ir viska ant kaitrios ugnies permaisau.