Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta jų rūgštelė! Jogurtas viską apkloja savo švelnumu ir gaivumu, citrina pagyvina ir pagilina skonį, o pistacijų traškumas ir žalumas suteikia šventiškumo.
Mažiau kalbų, daugiau rabarbarų.
Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pusę citrinos nuskutame juostelėmis skustuku, o kitą pusę – smulkia tarka. Jogurtą dubenėlyje sumaišome su cukraus pudra bei smulkia tarka nutarkuota citrinos žievele ir padedame šaldytuvan.
Dabar jau pasiruošiame rabarbarus: nulupame, supjaustome perpus ir giliame dubenyje sumaišome su cukrumi, saldžiu vynu bei citrinos žievelėmis. Pasiruošiame nedidelį kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi ir sudedame rabarbarus. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės, bet dar gerai išlaikys formą. Padedame atvėsti.
Pistacijas pasmulkiname peiliu. Finišo tiesioji – dedame rabarbarų į lėkštę, pilame jogurto, užbarstome pistacijų ir viskas. Mėgaujamės.