Spausdinti

Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta jų rūgštelė! Jogurtas viską apkloja savo švelnumu ir gaivumu, citrina pagyvina ir pagilina skonį, o pistacijų traškumas ir žalumas suteikia šventiškumo.

Mažiau kalbų, daugiau rabarbarų.

Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g natūralaus jogurto (graikiškas labiausiai tinka)
50-80 g cukraus pudros
400 g rabarbarų
100 ml saldaus vyno (muskato)
70 g cukraus
1 citrinos žievelės
20 g pistacijų
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pusę citrinos nuskutame juostelėmis skustuku, o kitą pusę – smulkia tarka. Jogurtą dubenėlyje sumaišome su cukraus pudra bei smulkia tarka nutarkuota citrinos žievele ir padedame šaldytuvan.

2

Dabar jau pasiruošiame rabarbarus: nulupame, supjaustome perpus ir giliame dubenyje sumaišome su cukrumi, saldžiu vynu bei citrinos žievelėmis. Pasiruošiame nedidelį kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi ir sudedame rabarbarus. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės, bet dar gerai išlaikys formą. Padedame atvėsti.

3

Pistacijas pasmulkiname peiliu. Finišo tiesioji – dedame rabarbarų į lėkštę, pilame jogurto, užbarstome pistacijų ir viskas. Mėgaujamės.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą